OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec: Uspješni u Krapini

>> OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec: Uspješni u Krapini

Tjedan kajkavske kulture tradicionalna je manifestacija koja se svake godine početkom rujna održava u Krapini. Njome se nastoji kajkavsko narječje sačuvati i obogatiti. U okviru Tjedna održava se dječji recital Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu te dječja likovna izložba.

I ove su godine učenici Osnovne škole “Petar Zrinski” Šenkovec na njima sudjelovali i bili vrlo uspješni. Na natječaj za dječji recital prispjelo je 129 literarna rada. Prosudbeno povjerenstvo odabralo je 21 pjesmu koja je bila izvedena na ovogodišnjem recitalu. Među njima su bile i pjesme Nike Farkaša (2.a), Inge Grgić (4.a) te Katje Premuš (4. r. PŠ Mačkovec).

Na natječaju za likovnu izložbu prispjelo je 285 likovna rada. Prosudbeno povjerenstvo odabralo je 81 rad koji su izloženi u Maloj dvorani POU Krapina. Među njima su i radovi učenika naše škole: Žane Marie Munda (3.r.), Maura Janušića (2.a), Patricie Žganec (2.a), Lucije Trojko (4.a), Vite Kozjaka (5.r.), Lovra Smolića (5.r.), Lovra Balenta (5.r.) te Simone Šarić, Lili Vekić i Katje Premuš (uč. 4.r. PŠ Mačkovec).

Svi su spomenuti učenici sa svojim učiteljicama (Biserkom Kontrec, Jasminkom Mesarić, Radojkom Oreški, Ladislavom Šestak-Horvat i Senkom Saško) 9.rujna i proveli lijepo poslijepodne u Krapini.

Kaju s ljubavlju i u čast do iduće godine!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije