OŠ Mursko Središće provodi EU projekt “Try to do it”

U ponedjeljak, 30. lipnja 2014. godine OŠ Mursko Središće održala je konferenciju za novinare i predstavila rezultate desetomjesečnog rada projekta Try to do it – Pokušaj to učiniti.

OŠ Mursko Središće provodi projekt Try to do it koji se financira iz sredstava Europske unije, a namijenjen je integraciji skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav. Projekt će trajati 18 mjeseci, tj. od 21.8. 2014. do 22.2. 2015. godine. Vrijednost projekta je 94 .353 eura, od čega je učešće škole 10 posto. Provođenje projekta prati Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih – AVETAE DEFCO ASOO.

Ciljevi projekta su sustavno učenje hrvatskog jezika, sustavna pomoć učenicima s teškoćama u razvoju i promicanje i realizacija jednakih prilika u obrazovanju za romsku nacionalnu manjinu  kao i učenike s poteškoćama u razvoju. U projektu sudjeluje velik broj stručnjaka raznih profila: učitelji razredne nastave, učitelji hrvatskog jezika, školski pedagog, defektolog, knjižničar, učitelj likovne kulture i administrativno i tehničko osoblje, te ravnatelj škole.

Na temelju praćenja učenika, te na temelju izvješća o uspjehu na kraju nastavne godine, možemo zaključiti da smo ovim dodatnim radom, ostvarili dio ciljeva projekta: bolje poznavanje, razumijevanje i korištenje hrvatskog jezika u nastavi i međusobnoj komunikaciji, pomoć učenicima s teškoćama u razvoju, redovito pisanje domaćih zadaća, bolja suradnja s roditeljima i u konačnici ostvarivanje boljih rezultata u nastavi i uspjeha na kraju nastavne godine. Uspjeh učenika je uglavnom dobar i vrlo dobar.

Na odgojnom planu radili smo na razvijanju socijalnih kompetencija i raznih drugih vještina potrebnih za rad( odgovornost, poštovanje autoriteta, međusobno uvažavanje, samopouzdanje). O samom projektu, uspjehu i realizaciji projekta u prvih 10 mjeseci rada govorile su voditeljica projekta Helena Trstenjak i koordinatorica projekta Miljenka Župan, te  učitelji Sanja Vebarić, Valentina Šoštarić, Sanja Vinko i Neven Kutnjak.

Evaluaciju i analizu rada provela je psihologinja Jasenka Đurić. U projektu su pomagali i romski pomagači Boro Horvat i Svetlana Kalanjoš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije