Završen nacionalni preventivni projekt “Živim život bez nasilja”

U dvije osnovne škole u Međimurju, u OŠ Štrigova i OŠ Gornji Mihaljevec, provođene su posljednje aktivnosti u sklopu nacionalnog preventivnog projekta “Živim život bez nasilja”.

Predzadnjeg petka ove školske godine, u holu Osnovne škole Štrigova, nešto poslije 11 sati  s nestrpljenjem su se okupili sedmaši  koji su bili glavni akteri spomenutog nacionalnog projekta. Naime, u sklopu treće komponente projekta, osim niza aktivnosti od kojih je prethodno u travnju provedena  i interaktivna parlaonica, okupljeni učenici odlučili su svoj doprinos nenasilju dati i kroz likovni izričaj. Sve ono prethodno naučeno iskazali su kroz umjetnost što je rezultiralo prekrasnim likovnim radovima kojima su poslali jasnu poruku: “Stop nasilju”.

Stručno Povjerenstvo čija je “domaća zadaća” bila odabrati i nagraditi najbolje radove imalo je težak zadatak odabrati iz obje škole po tri najbolja rada od kojih samo jedan ulazi u konkurenciju za odabir najboljeg rada na državnoj razini.

U Osnovnoj školi Štrigova odabrani su radovi sljedećih učenika: 1. Paulina Vršić, 2. Lucijan Kocen i 3. Klara Bahunec. Nagrade su im svečano uručene uz iskrene čestitke koordinatorica u projektu, ali i svih ostalih koji su se opredijelili za nenasilje, toleranciju i nediskriminaciju te naravno, ponosnog ravnatelja škole, a ujedno i načelnika Općine, Stanislava Rebernika.

U Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec odabrani su: 1. Sanja Srša, 2. David Kerman i 3. Sanja Gregorinčić. Nagrade su im uručene uz iskrene čestitke koordinatorica u projektu, ravnateljice škole Karmen Sklepić, načelnika općine Gornji Mihaljevec, Gorana Lovreca i naravno svih ostalih okupljenih učenika i učitelja.

U Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec u 12,30 sati u holu škole svečano se okupila cijela jutarnja smjena osnovnoškolaca kako bi sedmašima odnosno učenicima čiji su likovni radovi odabrani kao najbolji, nagrade bile svečano uručene što nije ostalo nezamijećeno niti od lokalnih medija s područja Međimurja.

Osim što su za sve naučeno na temu društveno prihvatljivog ponašanja na ovaj način vrijedni učenici javno pohvaljeni od svojih prijatelja i uzvanika, ujedno su i dodatno motivirali mlađe iz svoje škole za ono u čemu će kada i oni budu “sedmaši” aktivno sudjelovati.

Sve ono što je kroz rad Službe prevencije Ureda glavnog ravnatelja policije i Policijske uprave međimurske provelo kroz ovaj Projekt  Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kao partnerom, doprinjet će da mladi “Žive život bez nasilja”.   

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije