DravaTour 2014.: U OŠ Draškovec održana prezentacija biciklizma

U Osnovnoj školi u Draškovcu u srijedu je održana prezentacija biciklizma u sklopu velikog biciklističkog projekta DravaTour 2014. Projekt se provodi zahvaljujući IPA Hrvatsko-mađarskom prekograničnom programu suradnje (HUHR/1101/1.2.4/0004).

U Draškovcu je 60-ak učenika od prvog do petog razreda sudjelovalo u biciklističkoj radionici. Na biciklima, s propisanom opremom (kacige), djeca su prolazila “poligon spretnosti” uz stručnu asistenciju članova Brdsko-bicklističkog kluba ASI iz Varaždina i Udruge TEKER iz Heviza u Mađarskoj.

Mali su biciklisti upoznati i s prometnim pravilima i znakovima. Uz radionicu organiziran je i Info dan projekta DravaTour 2014. te su sam projekt i održavanje četverodnevne biciklističke utrke predstavljeni učenicima osnovne škole, nastavnicima, javnosti i predstavnicima medija.

U sklopu projekta DravaTour 2014., koji provode BBK ASI i Udruga TEKER, od 12. do 15. lipnja održat će se četverodnevna cestovna biciklistička utrka. U utrci će sudjelovati 20 šesteročlanih timova rekreativaca jer fokus projekta nisu samo profesionalni biciklisti već popularizacija biciklizma i biciklističkog turizma. Deset će timova biti iz Hrvatske i deset iz Mađarske.

Početak utrke bit će u četvrtak, 12. lipnja, u 18 sati  Varaždinu gdje će se voziti prolog, 1,5 km. Dan kasnije, u petak u 10 sati u Koprivnici starta 2. etapa Koprivnica – Pecs, 182 km. Start 3. etape Pecs – Nagykanizsa, 175 km, je u subotu. Posljednja, 4. etapa vozit će se u nedjelju, 60 km Nagykanizsa – Heviz.

Organizatori uz utrku pripremaju i bogat popratni program pa će tako u Varaždinu u 17 sati početi “biciklistički show” i promocija biciklizma, a predstavit će se i varaždinska kulturno-umjetnička društva. Popratni je program najavljen i u Koprivnici. Organizatori su za najmlađe, koji ubace kupone i dođu na DravaTour, pripremili dva bicikla, a po jedan dobitnik ili dobitnica bit će izvučen u Varaždinu i Koprivnici.

Projekt Drava Tour 2014. s prekograničnom cestovnom biciklističkom utrkom, promovira regionalni turizam, cestovni biciklizam i suradnju dviju država, susjednih članica EU. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije