Ogulin: Priznanja za dječja gradska vijeća Čakovca i Preloga

Jubilarni 10. susret dječjih vijeća Hrvatske ove se godine održao u Ogulinu, “zavičaju bajke” i gradu – prijatelju djece, okruženom ljepotama planine Klek.

Susret je održan u subotu 10. svibnja 2014., u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i domaćina, Grada Ogulina. Financijski pokrovitelji Susreta bili su Grad Ogulin i Ministarstvo socijalne politike i mladih u okviru projekta “Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici – rad dječjih vijeća”. Više o samome susretu može se pročitati klikom ovdje.

Na Susretu su dječja vijeća iz cijele Hrvatske predstavila svoje aktivnosti i projekte. Ukupno je prijavljeno 15 projekata, a priznanje za naj-projekt 2014. u kategoriji projekata za djecu koji promiču multikulturalnost, toleranciju, dječja prava i nenasilno rješavanje sukoba dobilo je Dječje gradsko vijeće Grada Čakovca koje se predstavilo projektom “Ovo dijete to sam ja, ne postoje takva dva.”

Spomenuti su projekt u Ogulinu predstavile dječja vijećnica Grada Čakovca Stela Šegović i dječja gradonačelnica Čakovca Adela Vaser s voditeljicama Draženkom Blažeka i Gordanom Šoltić Siladi. U izradi i realizaciji projekta sudjelovali su svi članovi Dječjega gradskog vijeća te njihove voditeljice, učiteljice osnovnih škola čiji je osnivač Grad Čakovec. U projekt su bila uključena i predškolska djeca iz čakovečkih vrtića. U izradi je i knjižica likovnih i literarnih radova te slogana koji su nastali na radionicama.

Važno je spomenuti i da je Dječje gradsko vijeće Grada Preloga na ovogodišnjem susretu dječjih vijeća dobilo priznanje za projekt “Lajkam prijatelje uživo” za najoriginalniji, najkvalitetniji i najkreativniji projekt u kategoriji projekata za djecu usmjerenih na prevenciju svih oblika ovisnosti kod djece i podizanje razine svijesti o štetnosti droga, alkohola, cigareta, kockanja, prekomjernog korištenja računala i Facebooka.

Glavni je cilj projekta prevencija ovisnosti o Facebook-u i poticanje druženja prijatelja uživo. Na predstavljaju projekta u Ogulinu bili su dječji vijećnici Iva Marciuš, Ivona Marciuš i Sandro Snopek s njihovom voditeljicom Natalijom Blažeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije