Uspjesi učenika OŠ Sveti Martin na Muri na državnim natjecanjima

Nakon uspješnog plasmana na Školskom i Županijskom natjecanju iz matematike Filip Vinković, 7.a pozvan je i na Državno natjecanje iz matematike koje se održalo u Šibeniku od 2. do 4. travnja 2014. godine.

Svima nam je već dobro poznato da Filip postiže svake godine prestižne rezultate na području matematike pa stoga i ovaj put ponosno izjavljujemo da 6. mjesto, 8. rang u Republici Hrvatskoj  u kategoriji sedmih razreda  pripada Filipu iz OŠ Sveti Matin na Muri koja broji svega 214 učenika. Filip je za svoj trud i rad dobio pohvalu.

Velik je to uspjeh za našu školu i lokalnu zajednicu. Filipa u radu prati, motivira i  pomaže mu mentorica, učiteljica matematike Anica Karlovčec. Čestitamo Filipu i mentorici te im želimo puno uspjeha i dalje u radu, a Filipu želimo još i puno uspjeha na Državnom natjecanju  iz kemije koje tek slijedi.


Filip Vinković četvrti kemičar u državi

Državno natjecanje iz kemije održano je od 9. do 12. travnja u Šibeniku u OŠ Meterize. Učenik OŠ Sveti Martin na Muri kojeg više ne treba ni posebno predstavljati, već dugi niz godina uspješan matematičar, a sada i kemičar, Filip Vinković, 7.a izborio je plasman na Državno natjecanje iz kemije kao jedini učenik Međimurske županije.

Natjecanje se sastojalo od više dijelova, valja posebno napomenuti da je naš učenik uspješno obavio i dva vrlo zahtjevna pokusa u trajanju od 120 minuta. Trud i rad Filipa i mentora mr. Dražena Crnčeca, prof. se isplatio jer je naš Filip svojim znanjem postao četvrti kemičar u Republici Hrvatskoj.

Edukacija učenika, osim kemije proširila se i na upoznavanje kulturnih i prirodnih znamenitosti kraja, pa su tako učenici razgledali NP Krka i Šibenik. Sponzori su se prepoznali važnost kemije u budućnosti te prigodnim poklonima nagradili naše učenike. Učenici naše škole pod vodstvom mr. Dražena Crnčeca, prof. već dugi niz godina postižu odlične rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a Filip za sad drži najuspješniji državni rezultat iz kemije u povijesti naše škole.

Velik je to uspjeh za našu školu koja broji svega 214 učenika i lokalnu zajednicu. Možemo biti ponosni što je Filip Vinković proslavio ime naše škole i općine u Šibeniku.


Andreja Pintarić odlična u Zadru

Državno natjecanje iz njemačkog jezika održano je od 22. do 24. travnja u OŠ Zadarski otoci u Zadru. OŠ Sveti  Martin na Muri predstavljala je učenica 8.a razreda Andreja  Pintarić sa svojom mentoricom, učiteljicom njemačkog jezika Valentinom Bogdan

Ispit se sastojao od pismenog i usmenog dijela. Pisani dio sastojao se od čitanja s razumijevanjem uz uporabu jezika i pisanja sastavka na vidni poticaj. Usmeni dio sastojao se od razgovora s članovima prosudbenog povjerenstva od kojih je jedan izvorni govornik i tu se provjerava učenikova komunikacijska kompetencija na stranom jeziku. 

Naša učenica ostvarila je odličan rezultat u svim tim područjima. Nakon napornog natjecanja opustili smo se uz posjet Zadru i njegovim kulturnim znamenitostima (crkva sv. Donata, crkva sv. Stošije, Pozdrav Suncu, Zadarske orgulje…). Čestitamo Andreji i mentorici!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije