Učenici SŠ Prelog peku najbolje muffine

Prelog je samo jedan od niza gradova u Hrvatskoj koji je 23. travnja 2014. obilježio Noć knjiga. Za tu je manifestaciju Knjižnica i čitaonica grada Preloga organizirala čitav niz zanimljivih događaja i natječaja. Učenici SŠ Prelog prijavili su se na natječaj za najbolju fotografiju (tema: čitanje) te na natječaj za mastermuffina.

Posljednja dva tjedna prikupljale su se fotografije koje su tematizirale čitanje te su se objavljivale na službenoj facebook stranici Knjižnice i čitaonice grada Preloga. Svi su korisnici knjižnice tijekom ta dva tjedna mogli glasovati za najbolju fotografiju, a najviše glasova osvojila je fotografija Karla Kivača, učenika SŠ Prelog.

  


Mastermuffin
je nagradni natječaj za najbolje, najljepše i najfinije muffine. Zadatak je bio ispeći 20 muffina te ih donijeti u Knjižnicu i čitaonicu grada Preloga u Noći knjige na kušanje i ocjenjivanje.

Prijavilo se 14 kandidata među kojima su bili i učenici SŠ Prelog smjera kuhar, slastičar i ekonomist, uz veliku podršku stručne učiteljice kuharstva Gordane Žugec.
Muffine je probao i ocjenjivao žiri u sastavu: Nina Lesinger, ravnateljica OŠ Prelog, Ivica Beti, urednik u Večernjem listu, Pikaču i Priločkom listu te Vlado Turek, stručni učitelj slastičarstva u SŠ Prelog. Vlado Turek bio je ujedno i predsjednik žirija.

  

Žiri je imao vrlo tešku zadaću jer su se svi natjecatelji potrudili te su ispekli prelijepe i jako fine muffine. No, odluka je pala: treće mjesto osvojila je Veronika Mesarić (2.SK), drugo mjesto pripalo je Ani Janković (3.KU), a pobjedu i glavnu nagradu osvojila je Samanta Nemec (2.SK).

  

S ponosom ističemo da su sve tri djevojke učenice SŠ Prelog te im ovim putem čestitamo na apsolutnoj pobjedi. (Marija Oto Sačer)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije