“Noć knjige” u Goričanu

U Knjižici i čitaonici Goričan u srijedu, 23. travnja, prigodno se obilježila “Noć knjige”. Ova manifestacija održava se svake godine na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a s ciljem stvaranja kulture čitanja, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, popularizacije kulturnih ustanova te privlačenja novih članova.

U zanimljivoj noći ove su godine sudjelovali učenici petih i osmih razreda Osnovne škole Goričan sa školskom knjižničarkom Natalijom Benko Mustač dok su cjelokupni noćni program osmislile knjižničarke Knjižnice i čitaonice Goričan, Jadranka Ivanović i Sanja Glavak.

Druženje dvadesetak osnovnoškolaca započelo je u 18:00 sati čitanjem ulomaka iz najdraže knjige koju su uzorni čitači ponijeli sa sobom. Uslijedila je prava parlaonica o pročitanom, a zatim se prionulo na pisanje stihova i prisjećanje najdražih pjesmica iz djetinjstva. Tijekom ove radionice nastale su odlične dječje pjesme zavičajne, ljubavne i šaljive tematike.

Radionice su se prekidale jedino zbog kraćih osvježenja i grickanja. Za nastavak druženja uz čitanje ulomaka iz dječjeg horor-romana R. L. Stine-a “Nestali” bio je neophodan mrak.  Tek su se tada gasila svjetla, palile svjetiljke i smišljao strašan kraj napete radnje.

Prije polaska kućama odvijala se još i igra traženja skrivene knjige u svim kutovima knjižnice uz pomoć noćne svjetiljke. Vrištanje, smijeh i čitanje do 21:30 sati dokaz su oduševljenja učenika ovom manifestacijom koja će se sigurno provoditi i narednih godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije