Predsjednik RH Ivo Josipović u posjetu OŠ Vladimira Nazora Pribislavec

Dana 15. travnja 2014. za OŠ Vladimira Nazora Pribislavec i naše mjesto bio je povijesni  dan. Naime, OŠ Pribislavec posjetio je  predsjednik RH Ivo Josipović u pratnji župana Matije Posavca, dožupanice Sandre Herman i pročelnikom za društvene djelatnosti Brankom Sušecom.

Došavši u Pribislavec predsjednik Josipović je razgledao dvorac Feštetić u kojem se nalazi osnovna škola, koju pohađaju djeca u 21. stoljeću, a koja je u potpunosti u  neprimjerenim uvjetima za rad.

Posjet Pribislavcu predsjednik je iskoristio i za upoznavanje sa suživotom Romske nacionalne manjine, te postojećim problemima koji nedvojbeno postoje.Cilj predsjednikova posjeta isključivo je bila potpora  za izgradnju nove škole i sportske dvorane u Pribislavcu.

Sam doček je bio vrlo svečan i topao. Predsjednik Josipović rukovao se sa ravnateljem škole Brunom Matotekom i svim djelatnicima škole, školskim odborom, predstavnicima Općine, predstavnikom  Romske nacionalne manjine Željkom Balogom, a potom se uputio u učionicu na susret s ravnateljom, načelnicom općine Višnjom Ivačić  i školskim odborom.

Župan Posavec i načelnica Višnja Ivačić najavili su mogući početak gradnje nove škole već krajem ove godine. Posebno je istaknuto da Općina Pribislavec i Županija su zajednički financirali izradu kompletne projektne dokumetacije, studije predizvodljivosti te je projekt kandidiran na nekoliko nacionalnih i europskih fondova. No, ukoliko će pomoć države izostati župan nije isključio mogućnost prve faze gradnje financirane od strane Međimurske županije.

Predsjednik Josipović  darovao je  svu školsku djecu  punom košarom slatkiša, koja će ih čekati po povratku u školske klupe. Na kraju susreta predsjedniku je darovan poklon, umjetnički učenički rad  i iznenađenje od strane naših učenika, pjesmom “Međimurje kak si lepo zeleno” za koje ih je pripremioučitelj glazbene kulture Josip Kaučić, aisam predsjednik je probao svirati tamburicu. I na samom kraju predsjednik se fotografirao sa svim djelatnicima škole za trajnu uspomenu. (Miroslava Novak)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije