Ekonomisti SŠ Prelog u poduzetničkom inkubatoru Čakovec

Godišnjim je nastavnim planom i programom za učenike SŠ Prelog smjera ekonomist u šk. god. 2013./2014. predviđena terenska nastava, odnosno posjet poduzetničkom inkubatoru, u sklopu predmeta Poduzetništvo i Osnove ekonomije.

Najbliži se takav inkubator nalazi u TICM-u u Čakovcu pa su 9. travnja 2014. profesorice Tanja Gregur i Mirela Petković okupile učenike 3.EK i 2.EK razreda i povele ih u Čakovec. Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) od 2010. godine djeluje kao dio Centra znanja Međimurske županije u bivšoj vojarni u Čakovcu.

Njihova je vizija postati jezgrom razvoja na znanju utemeljenih poduzeća i djelovanju kojim će utjecati na povećanje dodane vrijednosti međimurskog gospodarstva, a misija im je, između ostalog, povezivanje sa školskim i visoko školskim institucijama u Međimurju. Upravo tu smo se našli i mi.

Kako smo sve vezano uz poduzetničke inkubatore naučili u školi tijekom nastave, želja nam je bila vidjeti kako to funkcionira na terenu. Primio nas je gosp. Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije u TICM-u. On nas je upoznao s poviješću zgrade te nam je objasnio kako su se TICM poduzetnički inkubator i REDEA našli u prostorima bivše vojarne, a zatim nas je odveo u obilazak same zgrade.

Imali smo priliku vidjeti najsuvremenije opremljenu informatičku predavaonicu te slušati iskustva inkubiranih poduzetnika “iz prve ruke” koji su spremno odgovarali na sva naša pitanja.  Svi su se predavači složili su se oko jedne bitne stvari, a to je da u životu moramo raditi ono što volimo i ono što nas veseli i s tim  početi što je ranije moguće.

Zaključili smo da uz školske obaveze imamo dovoljno slobodnog vremena kojeg moramo iskoristiti kako bismo se usavršavali i stalno učili nešto novo. Svidio nam se ovakav oblik nastave  te se nadamo da ćemo uskoro ponoviti nešto slično. “Na krilima” poduzetničkih ideja odvezli smo se natrag u školu, smišljajući načine kako da pokrenemo našu ekonomiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije