Vježbeničke tvrtke ETŠ-a na sajmu u Bjelovaru

Sajam vježbeničkih tvrtki  održao se 21. ožujka 2014. (petak) u organizaciji Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Komercijalne trgovačke škole Bjelovar u zajedničkim prostorijama škole.

Riječ je o sajmu na kojem se predstavilo 28 vježbeničkih tvrtki strukovnih, većinom ekonomskih škola u Hrvatskoj. Svaka je vježbenička tvrtka fiktivno trgovačko društvo učenika i posluje na virtualnom tržištu vježbeničkih tvrtki, prema stvarnim trgovačkim načelima.

Cilj je takvih vježbeničkih tvrtki povezivanje nastavnih sadržaja stručnih i teoretskih predmeta za zanimanje ekonomist. Učenici u  vježbeničkim tvrtkama  usvajaju temeljne poduzetničke kompetencije i znanja obavljajući poslove osnivanja trgovačkog društva, vođenja i upravljanja.

• Insula Muro Dravana d.o.o., trgovina za prodaju mesnih, prehrambenih proizvoda i cvijeća

Na Sajmu u Bjelovaru sudjelovale su i četiri vježbeničke tvrtke iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, pod vodstvom mentora, profesora ekonomske grupe predmeta: Tatjane Frančić Mikulić, Zlatice Štefić i Josipa Posavca:

  • Pinocchio d.o.o., trgovina na veliko pletenim,  drvenim i plutenim  proizvodima
  • Pincelo d.o.o., knjižara i papirnica
  • Slatki snovi d.o.o., trgovina na veliko i malo mlinarskim i pekarskim proizvodima
  • Insula Muro Dravana d.o.o., trgovina za prodaju mesnih, prehrambenih proizvoda i cvijeća

Da bi učenici u vježbeničkim tvrtkama imali što bolji uvid u stvarni poslovni svijet, pomažu im tvrtke partner i – Čakovečki mlinovi d.d., Međimurjeplet d.d.

Učenici koji su sudjelovali na sajmu zadovoljni su poslovanjem i postignutim rezultatima, što je potvrđeno i priznanjima koje su dobili od posjetitelja, organizatora i nadležnih prosvjetnih institucija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije