Čitalačka i stvaralačka radionica velikih i malih

Gospodarska škola Čakovec, Treća osnovna škola Čakovec, Dječji vrtić Čakovec i Učiteljski fakultet Čakovec pridružili su se projektu “Čitajmo svi, veliki i mali” koji je pokrenulo društvo “Naša djeca”. Temeljni je cilj projekta povezivanje odgojno-obrazovnih ustanova s područja grada Čakovca, poticanje i razvoj čitalačkih sposobnosti, uživanje u čitanju i shvaćanje vrijednosti čitanja. Timovi učenika različite dobi tijekom četiri susreta osmislit će čitalačke i stvaralačke radionice, međusobno se povezati i družiti.

Učenici Gospodarske škole Čakovec najprije su svoje iskustvo čitanja podijelili s učenicima dječjeg foruma “Smješko” iz Treće osnovne škole Čakovec i njihovom učiteljicom Natašom Hajdinjak. Iz Gospodarske škole Čakovec na prvome susretu sudjelovali su učenici: Ivona Cirkvenčić, Gracija Šoltić, Damir Đorđević, Zvjezdana Ignac, Nataša Kalanjoš, Silvija Oršoš, Matija Gosarić, Marcela Mesarić, Marija Kranjčec i Valentina Varšić s profesoricom Sanjom Vrbanec.

Srednjoškolci su pripremili čitanje ulomaka iz romana Debelo srce autorice Suzanne Tamaro. Nakon što su osvijestili važnost čitanja, ali i prijateljstva, pokazali su svoju kreativnost i stvaralačke sposobnosti u zajedničkom oslikavanju naslovnice ovoga romana. Čitateljski susret završio je u vedrom i radnom raspoloženju te s nestrpljenjem čekamo ponovno druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije