Uspješan završetak projekta “2014 Winter Olympics, Socchi, Russia”

II. osnovna škola Čakovec u jesen 2013. godine pridružila se još jednom eTwinning projektu: “2014 Winter Olympics, Sochi, Russia”. U projektu sudjeluju učiteljica engleskog jezika Branka Lamza i učiteljica informatike Iva Naranđa s učenicima četvrtog, sedmog i osmog razreda. 
Projekt je posvećen Zimskim olimpijskim igrama koje se održavaju u veljači 2014. godine u Rusiji. U projektu sudjeluju škole iz 17 država: Italije, Rumunjske, Latvije, Estonije, Norveške, Islanda, Poljske, Cipra, Francuske, Portugala, Bugarske, Turske, Mađarske i Hrvatske te eTwinning Plus partneri iz Ukrajine, Azerbajdžana i Armenije.
Projekt je posvećen razmjeni znanja i iskustava o olimpijskom pokretu i njegovim idealima. Osmišljen je kako bi se poboljšalo učeničko razumijevanje povijesti olimpijskog pokreta i potaknulo učenike za sudjelovanje na predstojećem događaju putem natjecanja u izradi videa, slogana, crteža, crtanih filmova – stripova i akrostihova. U projektu mogu sudjelovati učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole a službeni jezik projekta je engleski.
Učenici II. osnovne škole Čakovec pokazali su se kao jedni od aktivnijih partnera, napravili mnoštvo radova za projekt te potaknuli neke dodatne aktivnosti na projektu. 
Aktivnosti na projektu obuhvatile su predstavljanje partnerima za što je korišten Padlet, izradu učeničkih radova za natjecanja unutar projekta (crteži, slogani, animirani filmovi i stripovi, akrostihovi, video uradci), izradu PowerPoint prezentacija i Prezija, multimedijskih online postera (glogova) i Zondle online igara. Učenici osmih razreda napisali su kratke osvrte s njihovim viđenjem budućnosti Zimskih olimpijskih igara. Izrađene su božićne i novogodišnje čestitke za projektne partnere, što je uobičajena aktivnost na eTwinning projektima.


Rad na eTwinning projektu o Zimskim olimpijskim igrama uspješno je povezan s još jednim događanjem, obilježavanjem Europskog tjedna programiranja krajem studenog 2013. Organiziran je Skype susret na kojem su učenici, među ostalim, partnerima pokazali jednostavne programe napravljene u Terrapin Logu koji crtaju logo olimpijskih igara.

U siječnju smo proveli anketu među roditeljima učenika četvrtog i sedmog razreda o poznavanju važnih činjenica o Zimskim olimpijskim igrama. Održana je integrirana nastava engleskog jezika i informatike na kojoj su učenici 7.b razreda napravili radove pomoću Web 2.0 alata Pixton i Goanimate.
U završnoj fazi projekta odabrali smo našeg člana za žiri, Luku Grubića, koji je birao najbolje učeničke radove u pet kategorija. Svaki partner mogao je odabrati tri najbolja rada ali, naravno, nije mogao glasati za svoju školu. Ovo natjecanje među partnerima bilo je zabavnog karaktera a radovi naših učenika postigli su veliki uspjeh.
Sve aktivnosti na projektu završavaju prije otvaranja Zimskih olimpijskih igara kako bismo ih mogli pratiti sretni i zadovoljni, znajući da smo se dobro informirali i pripremili.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije