Centar za odgoj i obrazovanje obilježio dan osoba s invaliditetom

Tijekom prosinca 2013. učenička zadruga “Fijolica” u prostorima Gradske knjižnice “Nikola Zrinski” iz Čakovca održala je prodajnu izložbu. Izložba je svečano otvorena 3. prosinca povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, a u prostorima čakovečke knjižnice izloženi su keramički proizvodi polaznika i polaznica čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanja.

Pored proizvoda učeničke zadruge, posjetitelji su se mogli upoznati s nagrađivanim likovnim radovima učenika Centra nastalima unazad petnaest godina. Izložbu su svojim govorima otvorile ravnateljica Centra Dragica Benčik i prof. likovne kulture Jarmila Naranđa, a na otvaranju je svirao i Petar Gašparić, polaznik Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca.

Zahvaljujući pomoći i susretljivosti ravnateljice i djelatnika Gradske knjižnice, izložba je bila postavljena od 3. prosinca 2013. do 2. siječnja 2014. Na izložbi je prodajom proizvoda zadruge prikupljeno 3460 kn, a sav prikupljeni novac namijenjen je daljnjem razvoju učeničkog zadrugarstva u Centru za odgoj i obrazovanje.

Centar za odgoj i obrazovanje tradicionalno obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom proslavom za sve svoje polaznike i polaznice u čakovečkom Hotelu Park. Središnja aktivnost svečanosti u Hotelu Park bilo je natjecanje za izbor supertalenta škole, u kojem su polaznici škole predstavili svoje pjevačke, glumačke, plesačke i druge sposobnosti. Na proslavi su gostovali i učenici OŠ Jože Horvata iz Kotoribe.

Cjelokupan događaj (piće i zakuska) financiran je donacijama jedinaca lokalne samouprave i privatnih poduzetnika s područja Međimurske županije. Ukupan iznos prikupljenih donacija iznosi 8409,44 kn, a popis donatora objavljen je na web i Facebook stranicama Centra.

Uz pomoć donacija i pomoći, Centar ove godine planira realizirati još dva važna događa – Dan Centra i međužupanijsko sportsko natjecanje u igrama u vodi za osobe s intelektualnim teškoćama “Plivaj i uživaj”. Djelatnici i polaznici Centra za odgoj i obrazovanje zahvaljuju cjelokupnoj lokalnoj zajednici na podršci koju im pruža u obavljanju aktivnosti važnih za integraciju osoba s intelektualnim teškoćama u zajednicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije