Što kad osnovnoškolci imaju poduzetničku ideju?

Pitanje je koje su si postavili učenici OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice i njihove profesorica Olivera Šercer – Žokalj, pedagoginja Erminija Bektešević i voditeljica učeničke zadruge kada su u okviru učeničke zadruge “Drenek” došli na ideju da tržištu ponude 3 proizvoda za čišćenje kućanstva na bazi prirodnih sastojaka između kojih su i ulja eteričnih  biljaka koje uzgajaju sami zadrugari.

Ideja je postojala, no kako je realizirati? U tome su im pomogli učenici i profesorice Ekonomske i trgovačke škole koji već godinama osmišljavaju i ostvaruju poduzetničke ideje učenika putem  vježbeničkih tvrtki.

U ponedjeljak 16. prosinca u dvosatnoj radionici osnovnoškolci  i srednjoškolci (1. razreda smjer ekonomist i 4. razreda smjer komercijalist) te njihove profesorice Tatjana Frančić-Mikulić, Ivana Borković i Željka Kadi  zajedno su izradili originalna poslovno – promidžbena sredstva  (posjetnice i letak), služeći se pri tom programom Microsoft Word i Microsoft Publisher.

Suradnja s osnovnoškolcima pokazala se kao  obostrano korisno iskustvo i ovo je tek prvi korak u planiranoj suradnji osnovnih i srednje škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije