Prvašići II. OŠ Čakovec u eTwinning projektu

Učenici 1.A i 1.B razreda II. osnovne škole Čakovec  pod vodstvom učiteljice engleskog jezika Branke Lamza od početka školske godine sudjeluju u eTwinning projektu First Graders Learn English.

Projekt su pokrenule učiteljice Tea Horvatić iz OŠ Strahoninec i Eva Münchova iz češkog grada Most, a u njemu sudjeluju partneri iz više europskih zemalja. Cilj je izrada elektronskih materijala vezanih uz teme nastave engleskog jezika 1. razreda koje mogu koristiti svi sudionici projekta.

Učenici osnovne škole Čakovec predstavili su se partnerima kratkim filmom te snimkom izvedbe pjesme na engleskom jeziku. Izradili su i materijale za elektronski slikovni rječnik. Nakon što su usvojili osnovni vokabular na engleskom jeziku vezan uz Božić učenici su prionuli izradi čestitki.

Isto su učinili njihovi vršnjaci iz gradova Most u Češkoj i Zary u Poljskoj te OŠ Strahoninec. Izrađene božićne čestitke poslali su svim partnerima. Učiteljice engleskog jezika koje su vodile aktivnosti objavile su fotografije prvašića s čestitkama koje su primili. Razmjena čestitki s vršnjacima iz Češke, Poljske i naše zemlje za učenike II. osnovne škole Čakovec bila je aktivnost u kojoj su sudjelovali s velikom radošću.

Sudjelovanje II. osnovne škole Čakovec u eTwinning projektima pokrenula je učiteljica Branka Lamza školske godine 2011/12. Nacionalna služba za podršku eTwinning projektima šest puta školu je nagradila priznanjem Oznaka kvalitete (Quality Label) dok su tri projekta nagrađena Europskom oznakom kvalitete (European Quality Label) od strane Središnje službe za podršku iz Bruxellesa.

Nov didaktički pristup, razvijanje europske svijesti i svijesti o važnosti uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije, razmjena znanja i ideja te mogućnost predstavljanja vlastite zemlje, zavičaja, grada i škole partnerima širom Europe neupitne su prednosti eTwinning projekata čije će se provođenje u II. osnovnoj školi Čakovec nastaviti i u budućnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije