PUM i OŠ Pribislavec u zajedničkom projektu “Imam izbor”

U srijedu 11. prosinca u sklopu druge komponente preventivnog projekta Policijske uprave međimurske “Imam izbor”, za učenike 5. razreda Osnovne škole Vladimir Nazor Pribislavec održano je interaktivno predavanje na temu “Za nasilje nema opravdanja”. Predavanje je uz podršku policijskih službenika Ureda načelnika policijske uprave, održala policijska službenica za maloljetničku delikvenciju Policijske postaje Čakovec Melita Trstenjak.

Tijekom predavanja učenici su na zanimljiv način upoznati s raznim vrstama nasilnog ponašanja, kao što je obiteljsko i međuvršnjačko nasilje, te sa posljedicama koje nasilje, kao nepoželjno društveno ponašanje, izaziva.

Ovim predavanjem želi se kod učenika potaknuti i razvijati sposobnost prepoznavanja neprihvatljivog i nedozvoljenog ponašanja, stvoriti pozitivne stavove koji su u skladu s pozitivnim vrijednostima društva u kojem žive, podići svijest o potrebi prijavljivanja nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, a sve kako bi se izgradila kultura nenasilja među mladima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije