Gospodarska škola Čakovec u novome Comenius projektu

Gospodarska škola uključila se u još jedan projekt Agencije za mobilnost i programe Europske unije. U novi Comenius projekt “Lots of countries, just one Europe”  uključeno je osam srednjih škola:

  • “Ion Creanga National College”, Rumunjska
  • General Secondary school “Panayot Volov”, Bugarska
  • I Liceum Ogólnokształcące im. Juliusza Słowackiego w Przemyślu, Poljska
  • IES VALVERDE DE LUCERNA, Španjolska
  • DobóIstvań Gimnázium, Mađarska
  • Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Turska
  • Parkside Federation Academies, Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske
  • Gospodarska škola, Hrvatska

Ciljevi ovog projekta temelje se na otkrivanju zajedničkoga povijesnog naslijeđa zemalja partnera, razvijanju multikulturalnog dijaloga, razvijanju tolerancije i poštivanje različitih kultura i običaja te na upoznavanju i usavršavanju stranih jezika. Učenici i nastavnici uključeni u projekt upoznat će se s različitim metodama učenja stranih jezika, razvijat će mogućnosti rada u skupinama i razmjenjivati mišljenja s drugim učenicima i nastavnicima koji ne govore njihov materinji jezik.

Nastavnike se potiče na dijeljenje svojih iskustava, na razmjenjivanje mišljenja i stjecanje znanja o zanimanju učitelja u cijeloj Europi. Putem projekta učenici će se također upoznati i s novim tehnologijama. Izrađivat će prezentacije o svojoj zemlji, rješavati kvizove o drugim zemljama koje su uključene u projekt, upoznat će način prehrane u tim zemljama, a uz to će izraditi mali rječnik često korištenih izraza.

Koordinatorica projekta Raquel Monteja Alonso organizirala je prvi susret u sklopu Comenius projekta “Lots of countries, just one Europe”. Susret se održao u gradiću Puebla de Sanabria u autonomnoj zajednici Kastilja i León od 4. do 8. studenoga 2013. godine.  Ta se zajednica nalazi u provinciji Zamora u Kraljevini Španjolskoj. Susretu su prisustvovale koordinatorice iz naše škole: Ana-Marija Bogdanović, prof. mentor i Martina Bogdan, prof.

U radnom dijelu prvog susreta, koordinatori projekta trebali su predstaviti državu iz koje dolaze, svoj zavičaj, grad i školu, a na kraju i učenike i nastavnike koji sudjeluju u projektu. Našu prezentaciju možete pogledati na mrežnoj stranici Gospodarske škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije