OŠ NEDELIŠĆE Učiteljica Iris Bel na tečaju u španjolskoj Sevilli

U sklopu Erasmus+ projekta ‘Novi val znanja u našoj školi’ OŠ Nedelišće, učiteljica engleskog i njemačkog jezika, Iris Bel, sudjelovala je na strukturiranom tečaju pod nazivom “Motivacija+” koji se održavao od 14. do 18. svibnja 2018. godine u španjolskom gradu Sevilli.

Iako su sudionici bili iz različitih zemalja Europske unije (Njemačke, Austrije, Slovačke, Grčke, Estonije i Hrvatske), cilj im je (bio) isti – modernizirati, poboljšati te internacionalizirati nastavni proces.

Na koji način motivirati učenike te zadržati njihovu motivaciju, kako ih aktivno uključiti u nastavni proces, kako izgraditi kvalitetan odnos s njima i njihovim roditeljima, samo su neki od izazova te pitanja s kojima se susreću moderni učitelji, odnosno nastavnici, a na koja su polaznici tečaja dobili odgovor.

Tijekom pet dana interaktivnih predavanja, polaznici su upoznati s glavnim teorijama te unutarnjim čimbenicima motivacije, najčešćim razlozima pomanjkanja iste i važnim utjecajem koji ona ima na sam nastavni proces te usvajanje novih sadržaja.

Nadalje, prezentirani su najefikasniji materijali i tehnike za planiranje kreativnih i zanimljivih satova, načini uključivanja svih učenika u nastavni proces, interaktivna i projektna nastava te razvijanje kreativnosti i kritičkog promišljanja.

Glavni cilj ne samo tečaja, već i samog Erasmus+ programa je stjecanje kompetencija u vidu jačanja socijalne kohezije u Europi, promoviranje cjeloživotnog učenja u svrhu poboljšanja i internacionalizacije nastave, prihvaćanje promjena uzrokovanih modernizacijom te međunarodnom dostupnošću škola i pridonošenje razvitku suvremene škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije