Informatika za prvašiće

III. OŠ Čakovec i Učiteljski fakultet već godinama kvalitetno surađuju na raznim područjima. Između ostaloga, naša je škola vježbaona studentima, budućim učiteljima razredne nastave. Studenti zajedno sa svojim profesorima mentorima dolaze na nastavu hrvatskog jezika, likovne, glazbene te tjelesne i zdravstvene kulture, prirode i društva i informatike.

Na navedenim predmetima nazočni su uzornim predavanjima učitelja ili svojih mentora, ali održavaju i svoja javna ili individualna predavanja. Učenici su naviknuti na studente – goste i vesele se njihovim dolascima.

U petak, 8. studenog 2013.  studenti i profesor Mario Dumančić  bili su na satu razrednika 1.a razreda. U okviru sata razrednika profesor Dumančić je kroz uzorni sat na temu Primjena računala u nastavi 1. razreda pokazao studentima kako je potrebno raditi s učenicima prvoškolcima i prenijeti im  informatičko znanje na njima prihvatljiv način. Prvašići su s velikim zanimanjem slušali profesorovo predavanje,no oduševljenje je postiglo vrhunac kad je profesor zamolio učenike da uz pomoć studenata uključe računala i započnu s praktičnim radom.

Najveću pohvalu za svoje zanimljivo i poučno predavanje dobio je profesor Dumančić na kraju sata, kad su ga oduševljeni đaci prvaci upitali: “Kad ćete nam opet doći?” (Z.N.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije