Tulum u osnovnoj školi Belica

U petak, 25. listopada 2013. godine, učenice osmih i sedmih razreda «tulumarile « su sa svojim učiteljicama i knjižničarkom. Povodom mjeseca školskih knjižnica kao i povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u prostoru školske knjižnice održao se Tulum s(l)ova.

Projekt pod izravnim pokroviteljstvom Hrvatske mreže školskih knjižničara i Hrvatske udruge školskih knjižničara u OŠ Belica održava se drugu godinu zaredom.

 

Osnovni cilj je poticati pozitivan stav učenika prema čitanju te poticati neprestano čitanje iz užitka. Tulum je trajao od 19 do 24 sata. Uz ceremonijalno čitanje, tulumaši su igrali društvene igre kojim su bogatili svoj rječnik, gledali su kratki animirani film «Fantastične leteće knjige G. Morrisa Lessmorea, čitali istoimenu slikovnicu Williama Joycea i okušali se u literarnoj radionici na zadanu temu. Uživali su u natjecanju u karaokama te druženju s učenicima iz škole Ivana Gorana Kovačića  Staro Petrovo Selo i učenicima Tehničke škole Čakovec preko Skype-a.

 

Ovaj je čitateljski susret samo početna akcija kojom se stvara navika čitanja u naših učenika  i nastoji poticati ljubav prema knjizi. (Bojana Grgić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije