Tulum s(l)ova: Noćni čitateljski susret u ETŠ-u

Povodom Mjeseca školskih knjižnica organiziran je u školskoj knjižnici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec 25. listopada 2013. noćni čitateljski susret pod nazivom Tulum s(l)ova.

ETŠ se prvi put pridružio sad već trećem ciklusu projekta koji je započeo u 19 sati čitateljskim susretom i završio ceremonijalnim čitanjem uz džepne baterije u ponoć. Sudjelovalo je jedanaestero učenika od prvog do četvrtog razreda i osmero nastavnika.

Užitak onoga koji čita spaja pisca i knjigu, otvara prostor učenju, istraživanju i oživljavanju vlastitih sjećanja. Onoliko koliko djelo mogu razumjeti, čitatelji su manje ili više uspješni proizvođači. Često se događa da pročitano mogu odrediti tematski, poznavati stilske figure, značenje, a da s pročitanim tekstom ne dožive susret.

Ovakva su druženja način da u razgovoru s drugima naučimo čitati i razumjeti pročitano dijeleći i njegujući radost čitanja. Svaki je tekst plod nečijeg iskustva, no ne smijemo zaboraviti da mu čitatelj pristupa iz svog vlastitog. Baš kao što je sve u životu tekst, bez obzira na oblik likovnosti, filma, glazbe, popularne literature… bez onoga koji vidi, čuje i razumije tekst ne bi mogao živjeti. Čitateljski je susret samo jedna od akcija kojom želimo njegovati naviku čitanja. (Lea Resman-Borković)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije