Učenici nižih razreda OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec imali susret s književnicom

U okviru Mjeseca hrvatske knjige učenici 3.a, 3.b i 2.razreda naše škole posjetili su Knjižnicu i čitaonicu Šenkovec. Ravnateljica knjižnice Božica Mezga ukratko nas je upoznala s radom i predstavila Dječji odjel knjižnice. Pošli smo na drugi kat knjižnice gdje nas je dočekala spisateljica Marica Milčec.

Susret s njom bio je vrlo zanimljiv i  poučan. Ona je odgajateljica u dječjem vrtiću. Svoje priče objavljuje u dječjem časopisu Smib. Napisala je i četiri eko slikovnice s kojima su nas upoznale učiteljice u školi. Pročitala nam je nekoliko svojih priča. Nakon svake smo razgovarali. Naučili smo da čitanjem djeca proširuju rječnik i poboljšavaju svoje izražavanje.

Čitanje potiče maštu i kreativnost. Pridonosi bržem učenju i boljem snalaženju među drugima. Na kraju nas je književnica savjetovala da nam čitanje treba biti zabava. Prije odlaska u školu dočekalo nas je još jedno lijepo iznenađenje. Do kraja ove kalendarske godine svi smo dobili besplatno učlanjenje u ovu Knjižnicu! (Rudy Novak, 3.a)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije