Gradonačelnik Ljubomir Kolarek čestitao učenici Aneli Ilijaš

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj upravi u posjet Anelu Ilijaš iz Čehovca. Anela Ilijaš pobijedila na međunarodnoj olimpijadi u poznavanju ruskog jezila u Moskvi, u organizaciji Sveučilišta Lomonosov i ruskog ministarstva obrazovanja. Mentorica joj je bila profesorica ruskog jezika Tatjana Mikolaj.

Anela je ove godine završila OŠ Prelog i upisala se u Prvu varaždinsku gimnaziju, smjer dvojezična gimnazija. Gradonačelnik Kolarek čestitao joj je na odličnim rezultatima, uručio joj je dar i poželio uspjeh u nastavku školovanja.

– Imali smo tri teška ispita iz gramatike, slušanja i razumijevanja, te usmeni ispit. Članovi povjerenstva su bili profesori s moskovskog sveučilišta – dodaje. Mentorica joj je bila profesorica ruskog jezika Tatjana Mikolaj. Anela je rođena u Moskvi, a u Međimurje se doselila jer joj je otac rodom iz Čehovca. Upoznao je njezinu majku za privremenog rada u Rusiji, javlja Prelog.hr.

Privikavale su se na život u novoj državi. Anela se posvetila učenju jezika, a da joj idu, govori i podatak da se uspješno natjecala i na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, na kojem je osvojila treće mjesto! Hobi joj je sviranje gitare, a piše i pjesme. Kao i većina tinejdžera njezine dobi, obožava slušati One Direction i Justina Biebera. Raduje se učenju i novoj školskoj godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije