E-dnevnici od nove školske godine u III. OŠ Čakovec

Imenici i dnevnici odlaze u mirovinu. Početkom šk. godine 2013./2014. III. OŠ Čakovec započinje s primjenom elektronskih dnevnika i imenika.

Kako bismo spremno dočekali novosti i pripremili se za njih, učiteljica informatike, gđa. Nataša Boj  u školi je  održala edukaciju za razrednike, ali i za sve druge zainteresirane učitelje te stručne suradnike.

Kako u školi većinom rade mlađi ljudi koji se svakodnevno koriste informacijsko -komunikacijskim tehnologijama, ova je novost dočekana s oduševljenjem jer će znatno olakšati posao učiteljima, a e-imenici i dnevnici trebali bi donijeti i pozitivne promjene za učenike i roditelje. Naime, oni će na taj način imati pristup ocjenama i ostalim podacima, roditelji će svakodnevno dobivati informacije o izostancima svjega djeteta te kod kuće, svakodnevno, pratiti rad i napredak svojega djeteta.

Ova edukacija bila je prva u nizu, a u kolovozu, prije početka školske godine 2013./2014. očekuju nas još dvije.

Učitelj koji ulazi u učionicu bez imenika pod rukom slika je na koju ćemo se tek morati naviknuti jer, te su velike plave i zelene knjige godinama bile dio nas, no, očito, došlo je vrijeme da im dozvolimo da se dostojanstveno povuku u zasluženu mirovinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije