Olimpijada iz ruskog jezika

U suradnji s Ministarstvom obrazovanja i znanosti Ruske Federacije i Centrom za međunarodno obrazovanje Moskovskog sveučilišta Lomonosov provedeno je XIII. Međunarodno natjecanje iz ruskog jezika s primjenom tehnologija prenošenja podataka na daljinu.

Organizaciju je omogućio Regionalni dobrotvorni društveni fond Kvaliteta života. Natjecanje je organizirano u okviru državnog projekta Ruski jezik u trajanju od 2011. do 2015. godine. Ove godine natjecanje se po prvi put provodilo s primjenom tehnologija prenošenja podataka na daljinu i to je omogućilo značajno povećanje sudionika pa je na prvom nivou sudjelovao 3700 učenika iz 30 država.

Učenica Osnovne škole Prelog Anela Ilijaš, koja uči ruski jezik u II. osnovnoj školi Čakovec, uspješno je položila ispit prvog nivoa s primjenom tehnologija prenošenja podataka na daljinu te je uz 120 uspješnih učenika bila pozvana u Moskvu na drugi nivo koji se sastojao od tri dijela: pisanja, čitanja i govorenja. Anela, koja se uputila u Moskvu sa svojom profesoricom Tatjanom Mikolaj, imala je vrlo težak zadatak jer je posebno povjerenstvo izabralo najbolje učenike u poznavanju ruskog jezika iz cijelog svijeta.

Tatjana Mikolaj, profesorica ruskog jezika i kulture i Anela Ilijaš, pobjednica Međunarodnog natjecanja iz ruskog jezika

Nakon tri naporna dana natjecanja Anela Ilijaš pobijedila je na Međunarodnom natjecanju iz ruskog jezika. Uz natjecanje, sudionici su imali priliku razgledati Moskvu, a bili su  i u Moskovskom cirkusu, na prospektu Vernadskog na predstavi Vremena. Nakon svega, 21. 6. 2013. godine u Domu kulture Moskovskog sveučilišta Lomonosov održana svečana dodjela nagrada. Pobjeda na XIII. Međunarodnom natjecanju iz ruskog jezika važan je događaj u Anelinu životu i dokaz je da učenje i rad dovode do uspjeha.

Srdačno se zahvaljujemo gospodinu Veljku Kajtaziju, županu Međimurske županije Matiji Posavcu i Veleposlanstvu Ruske Federacije u Hrvatskoj za pružanje pomoći i omogućavanje sudjelovanja na drugom nivou jer bez te podrške sudjelovanje ne bi bilo moguće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije