Alen Jakupek Strbad iz OŠ Draškovec primio Oskar znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje koja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta provodi natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 31 kategoriji, nagradila je državne i međunarodne prvake Oskarom znanja.

Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održanoj 8. lipnja 2013. godine priznanja su uručena učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2012./2013. godini. Za predan i ustrajan rad s učenicima pohvaljeni su i njihovi učitelji te nastavnici mentori.

Među nagrađenima je učenik 5. razreda Osnovne škole Draškovec Alen Jakupek Strbad koji je na Državnom natjecanju iz tehničke kulture pod nazivom Mladi tehničari u kategoriji modelarstva i maketarstva osvojio prvo mjesto u državi. Alena je za sve razine natjecanja predano pripremala učiteljica tehničke kulture, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić. Naši su predstavnici ponosno primili kipić Oskara znanja iz ruku ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Vinka Filipovića te pomoćnice ministra Željka Jovanovića.

Alena i njegovu mentoricu na dodjelu nagrade u Zagreb pratila je ravnateljica Osnovne škole Draškovec Margit Mirić te Alenova majka. Za svaku pohvalu je i sponzorstvo privatne prijevozničke tvrtke “Darko-Turist” koja je osigurala besplatan prijevoz kombi-vozilom kao i vozača. Tako je Alen pred Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu stigao u stilu pravog Oskarovca.

Za učenike osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2012./2013. održana su 24 natjecanja i šest smotri na kojima su učenici pokazali kreativnost, stvaralaštvo, poduzetnički duh i građanske vrednote.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije