Projektni dan za učenike drugih razreda u Gimnaziji Čakovec

Okupljanjem pred crkvom sv. Nikole, započeo je projektni dan za učenike drugih razreda nazvan Čakovec – Grad  Zrinskih. Od 8 do 9 sati trajalo je predavanje profesora Ivana Pranjića u crkvi sv. Nikole, a nakon toga učenici su razgledali crkvu i dio samostana. Predavanjem o povijesti grada Čakovca, obitelji Zrinski i Frankopana, te o povijesti crkve i samostana, učenici su obogatili već  stečeno znanje na povijesti i hrvatskome jeziku.

Uslijedio je istraživački dio dana. Učenici podijeljeni u grupe dobili su zadatke koje su pripremili njihovi profesori hrvatskog jezika, povijesti i geografije. Zadaci su bili vezani uz istraživanje o Josipu Slavenskom, gradu Čakovcu, njegovoj povijesti i povijesnim znamenitosti, proučavanje jezičnih naslova, pravilnosti jezičnih natpisa po gradu, a rješavanje zadataka uključivalo je povezivanje i primjenu raznovrsnih znanja i vještina.

Primjerice, učenici su trebali i anketirati prolaznike koliko znaju o Josipu Š. Slavenskome, što im je bio jedan od najzanimljivijih zadataka. Uz to, učenici su od profesorica dobili dodatne zadatke koje trebaju pripremiti za nastavu povijesti ili hrvatskog jezika. Kao sama poslastica na kraju zadataka bila je izložba u zgradi Scheier. Rješenja zadataka učenici su predstavili na nastavi.
Učenici i profesori ističu zadovoljstvo ovakvom nastavom i vesele se idućim projektnim danima (Valentina Gregorinčić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije