Učenici i učitelji obilježili Dan OŠ Sveti Martin na Muri

Što se sve ove školske godine događalo u našoj školi, mogli su danas na Dan škole, 31.svibnja, vidjeti učenici, roditelji, djelatnici i ostali dragi gosti na prezentaciji koja se vrtjela uoči početka svečane priredbe, a koju je pripremila učiteljica informatike Ana Hegeduš. Priredbu smo uokvirili himnama.

Na početku smo odali počast našoj domovini Hrvatskoj, a na kraju zajednici kojoj se uskoro priključujemo, a čiji smo kulturološki dio odavno, Europskoj Uniji. Sve je to odlično otpjevao naš zbor pod ravnanjem učitelja glazbene kulture, gospodina Stjepana Horvata, koji je pripremao i tamburaše. Mali folkloraši izvukli su iz zaborava brojalice i pjesme naših baka, nadovezali su se svojim plesovima srednji i stariji folkloraši koje uspješno priprema učiteljica njemačkog jezika Valentina Bogdan.

Rock and Roll glazba bila je tema plesne skupine koju je izvrsno pripremila učiteljica njemačkog jezika Monika Turk. Mali zbor nadovezao se svojim lijepim pjesmama koje su izvodili uz ritam, a njih je tako lijepo izvježbala učiteljica razredne nastave Mirjana Bregović. Što nas sve očekuje na kraju školske godine, saznali smo iz recitacija koje su kazivali učenici recitatorske grupe. Njima je u učenju i interpretaciji pomogla učiteljica razredne nastave Agata Matjašić.

Nekoliko učenika izvelo je samostalne skladbe na sintesajzeru i harmonici. Kakvi su bili osmaši kao generacija, što im poručujemo za budućnost, predočila nam je naša dramska skupina pod vrhunskim ravnanjem učiteljice hrvatskog jezika Anđelke Klemenčić. Oni su u svoje uloge ubacili i poznatu pjesmu Ratka Zvrka – Tvoja staza, koja zaista svakome od nas ima nešto za poručiti, a pogotovo mladim ljudima na kraju jednog i na početku nekog novog puta.

…Jednog ćeš dana stići
na kraj samo svoga puta
tog ćeš časa možda biti
bez cipela i kaputa,
al’ ćeš znati tko si-što si
i koliko stvarno vrijediš
i da si netko samo zato
što jedino svoj put slijediš!…

Kroz priredbu nas je vodio odličan voditelj, učenik petog razreda Domagoj Fajfar. Na kraju je ravnatelj škole Tomislav Paljak podijelio uz pomoć zamjenice predsjednika Školskog odbora Petre Novinščak najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima knjige i zahvalnice. Zahvalnice je u obliku ekološkog logotipa naše škole umjetnički  izradila učiteljica likovne kulture Marina Mrazović koja je i pripremila prigodnu impresivnu likovnu izložbu najuspješnijih radova ove školske godine.

Na sve se još nadovezao i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, koji je istaknuo da su učenici ponos naše Općine i da izrastaju u uspješne i dobre ljude, a sve počiva na dobrim temeljima – osnovnoj školi.

Ako dosad niste znali kako je tekla povijest školstva u Svetom Martinu na Muri, sad imate prilike saznati na ploči koja se nalazi na ulazu u školu, a  povijesni dio sročila je učiteljica povijesti Petra Novinščak, dok su ploču izradili učenici uz pomoć učiteljice tehničke kulture Dragice Kiborn. Cijela priredba bila je zaista na ponos svim učenicima i djelatnicima škole.

…A kad ti je jako lijepo
i kad misliš da si sretan
smiri malo svoju snagu,
nemoj da se praviš važan,
već nastavi svojom cestom…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije