Sportski dan OŠ Sv. Martin na Muri

Druženje roditelja, učenika i djelatnika škole.

U srijedu 29. svibnja OŠ Sveti Martin na Muri organizirala je u suradnji s Općinom Sveti Martin na Muri, Udrugom veterana Domovinskog rata i roditeljima  Dan sporta. Cijeli program za taj dan izradio je učitelj TZK Valentino Bašić.

Okupili smo se u 14 sati na školskom igralištu gdje su se održale utakmice godine- osmi razred, dječaci,  protiv djelatnika škole u nogometu, a djevojčice protiv djelatnica u rukometu. Moramo priznati da su se obje strane izvrsno držale, jako dobro igrale, ali sportska sreća ovaj je put bila naklonjena djelatnicima škole. Poslije toga krenuli smo prema terenima Udruge veterana Domovinskog rata. Na početku sve nazočne roditelje, učenike, djelatnike i ostale goste pozdravio je ravnatelj škole Tomislav Paljak koji je ujedno i zaželio svoj djeci i roditeljima uspješne rezultate u igrama. Sve nas je zatim pozdravio predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata gospodin Željko Fajfar i načelnik Općine Sveti Martin na Muri gospodin Franjo Makovec, a potom blagoslovio naš župnik Ivan Herceg, koji je  ponovio onu prekrasnu poslovicu  koju često spominjemo:Zdrav duh u zdravom tijelu.

I igre su mogle početi. Djeca su nestrpljivo čekala početak narodnih igara. Ponosno su stajali, uzdignute glave  u redu sa svojim roditeljima. Prva igra bila je voženje “tački”, ali “tačke” su bila djeca, a vozači roditelji. Zanimljivo je bilo gledati s koliko žara su i djeca i roditelji ušli u igru. Potom su se učenici međusobno po razredima natjecali u tradicionalnom skakanju u vreći. Djeca su vješto skakala, izlazila iz vreći, druga su ulazila, bila je to dinamika koja se mogla osjetiti u zraku. Najteža je  bila igra skakanja na jednoj nozi.

I roditelji i djeca padali su po travi, noge su se ponekad obje našle na tlu, navijali smo, smijali se… Zatim smo odmjerili snage u skoku u dalj s mjesta. Učenici su dali sve od sebe u skoku i tražili od roditelja da oni skoče još i više. Zanimljiva je bila kuglana jer su vjerojatno i roditelji i djeca neki po prvi put igrali tu igru, nema veze, išlo nam je izvrsno. Svi čunjevi bili su na ovaj ili onaj način srušeni. Potezanje užeta bio je test snage i izdržljivosti.

Muški dio roditelja dao je sve od  sebe ne bi li svoju ekipu doveo do pobjede. Druženje uz tradicionalne narodne igre završilo je proglašenjem najboljih koji su dobili priznanja, posebno najbolji u razrednoj, a posebno u predmetnoj nastavi. I naravno, kakve  bi to bile tradicionalne narodne igre da nisu završile uz tradicionalni grah koji je odlično pripremio školski kuhar, gospodin Ivan Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije