Gimnazijalki Ivani Tarandek dodijeljena nagrada “The Harvard Prize Book Award”

Ivana Tarandek, učenica 3.f razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, ovogodišnja je dobitnica nagrade “The Harvard Prize Book Award”.

To je nagrada koja se od 1910. godine dodjeljuje učenicima srednjih škola diljem svijeta. Dobitnik nagrade bira se iz grupe učenika trećih razreda koje njihova škola preporuči lokalnom Harvard klubu, a dodjeljuje se s ciljem poticanja učenika na studiranje na ovom prestižnom američkom sveučilištu.

Učenici koji su kandidirani za nagradu nisu samo odlični učenici koji postižu iznimne rezultate u znanosti i obrazovanju, već se ističu i u raznim izvanškolskim aktivnostima, sportu, volontiranju te svojom osobnošću predstavljaju uzor mladima oko sebe.

Svečana dodjela nagrada održana je u petak 17. svibnja u restoranu Balon na Prisavlju. Uz članove obitelji Ivanu su na dodjeli podržale i ravnateljica Tea Dragić Runjak i profesorica Sandra Breka-Ovčar. Ivani je nagradu uručila gospođa Lidija Ortloff, predstavnica Ureda za upis redovnih učenika s područja Hrvatske na Harvard. Dodjeli je nazočila i gospođa Ana Budin, predsjednica Harvard kluba Hrvatske.

Ivana ističe kako još nije sigurna kamo će je budućnost odvesti, ali da joj je ova nagrada velik poticaj da se otisne u avanturu s druge strane oceana. Iskrene čestitke!  (Zvonimira Katić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije