Gimnazijalci u posjetu rodnom mjestu dr. Rudolfa Steinera

U subotu 25. svibnja polaznici izborne nastave biologije, koju vodi profesorica Žaklin Lukša, posjetili su Donji Kraljevec. Razgledali su objekt Centra dr. Rudolfa Steinera i njegovu rodnu kuću, saznali više o Rudolfu Steineru i područjima njegova djelovanja.  

U biodinamičkom vrtu gimnazijalci su sudjelovali u radionici koju je vodila Sandra Percač, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, a cilj koje bio je produbiti znanje o zdravoj i pravilnoj prehrani te o biodinamičkoj poljoprivredi.

Gimnazijalci su dobili zadatak: u vrtu su trebali izgraditi “hotel” za korisne kukce. Kukci su vladali našim planetom prije nas i brojni od njih uopće nisu štetočine, naprotiv pomažu u očuvanju prirodne ravnoteže i dobrodošli su u vrtovima, njivama i voćnjacima. Oni pomažu biljkama kod oplodnje i stvaranja bogatijih plodova, neki su hrana pticama, a drugi žive u tlu i rahle ga kopajući tunele. “Hotel” će ih zimi štititi od hladnoće, a ljeti im može pružiti stanište za život i tako povećati njihovu brojnost u vrtu.  

Nakon završenog posla, gimnazijalcima je ravnateljica Percač priredila i zdrav ručak: juhu od ječmene kaše i domaći kukuruzni kruh te nekoliko vrsta kolača koji su vrlo brzo nestali s tanjura. Zadovoljni radionicom i boravkom u Centru dr. Rudolfa Steinera, učenici Gimnazije zahvaljuju gospođi Percač na dobrodošlici, dijeljenju znanja i iskustva te odličnome ručku. Nadaju se daljnjoj suradnji s Centrom i vesele se sličnim radionicama u budućnosti. (Anja Percač)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije