Gimnazijalci i ove godine pokazali svoju izvrsnost

Učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i ove su godine pokazali svoju izvrsnost. O tome govori njihovo sudjelovanje i odlični rezultati na državnim natjecanjima u gotovo svim predmetnim područjima.

Na državnom Natjecanju iz povijesti učenici Gimnazije Čakovec ostvarili su odlične rezultate. Lucija Bajkovec osvojila je izvrsno 1. mjesto, Saši Vukoviću pripalo je 3. mjesto, a Marti Janković 10. mjesto. Svim učenicima mentorica je profesorica Verica Mutvar.

Gimnaziju Čakovec u kategoriji istraživačkih radova na državnom Natjecanju iz biologije predstavljale su učenice Antonija Jančec i Đesika Kolarić uz mentoricu dr. sc. Žaklin Lukša. I dok je Đesika Kolarić svojim radom Prisustvo metala u uzorcima propolisa s područja Međimurja osvojila 1. mjesto, Antoniji Jančec i radu Populacija vrane gačac (Corvus frugilegus L.) u urbanom ekosustavu grada Čakovca od 1996. do 2013. pripalo je odlično 4. mjesto.

Na državnom Natjecanju iz informatike i računalstva gimnazijalci su također osvojili odlične rezultate. Naime, u kategoriji programiranja u programskim jezicima C/C++/Pascal Stjepan Požgaj osvojio je 2. mjesto, Borna Bilas 7. mjesto, a Miro Krištofić  10. mjesto. Svim učenicima mentor je bio profesor Miljenko Blažeka.

U kategoriji  eksperimentalnih radova na državnom Natjecanju iz fizike, Borna Bilas svojim radom Laminarno i turbulentno strujanje tekućina ostvario izvrstan rezultat – 2. mjesto. Njegova mentorica bila je profesorica Melita Sambolek.

Odlični rezultati u svim područjima

Učenica Ivana Tarandek, uz vodstvo profesorice Davorke Majetić, osvojila je odlično 3. mjesto na državnom Natjecanju iz kemije, dok je Klari Srša, uz vodstvo profesorice Mirjane Jakopčević, pripalo 10. mjesto.

Na državnom Natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovali su učenici Jakov Skok i Ana Horvat s mentoricama Nadom Čatlaić i Mirjanom Vidović. Jakov je osvojio odlično 3., a Ana 6. mjesto. Među najboljim geografima bili su učenici Karlo Štampar, Ana Horvat i Ena Makovec koje su pripremali mentori profesor Andrija Bacinger i profesor Robert Slunjski. Karlo je osvojio izvrsno 3. mjesto, Ana 9., a Ena 14.

Učenici Gimnazije Josipa Slavenskog, koji su redoviti sudionici državnog Natjecanja iz matematike, i na ovogodišnjem su postigli zapažene rezultate. U A kategoriji na natjecanju je sudjelovao Andrija Drk iz trećeg razreda i osvojio 13. mjesto. U B kategoriji trećih razreda 7. mjesto i pohvalu osvojila je Ines Horvat, dok je Matija Košak bio 15. Treće je razrede za natjecanje pripremala profesorica Tamara Srnec. U B kategoriji četvrtih razreda sudjelovao je Luka Cigler i osvojio 5. mjesto i pohvalu. Luku je za natjecanje pripremala profesorica Nina Mikolaj Varga.

Svoje odlično znanje gimnazijalci su pokazali i na državnom Natjecanju u njemačkom jeziku.  Učenica Nina Vrbanec, uz vodstvo mentorice Sanje Jambrović Posedi, osvojila je 9. mjesto. Na Državnoj smotri LiDraNo za srednje škole dramsko-scensku igru Kad umire kralj odlično su izveli učenici Matko Buvač, Nika Levak, Klara Bilić, Tamara Korunek, Damira Kovačić, Đesika Kolarić, Ana Zrna i Matija Budiša. Vodila ih je profesorica Barbare Markač-Despinić. Stručno povjerenstvo za dramski izraz koje čine poznati glumci i redatelji pohvalilo je odlične glumačke sposobnosti svakog pojedinca, njihovu dikciju i govor, predanost i istaklo kvalitetu same predstave.

Na natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje učenica Ivana Klarić za svoj rad Hir Drave osvojila je prvu nagradu za najbolji fotografski rad. Učenici je mentorica bila profesorica Karmen Farkaš.

Učenice Gimnazije Čakovec također su se istaknule u aktivnom građanstvu. Naime, u sklopu fakultativne nastave Odgoj i obrazovanje za ljudska prava, pod vodstvom profesorice Helene Zečar, radile su na Projektu građanin pod nazivom Oživimo Prostor. Sa spomenutim projektom bile su pozvane na Državnu smotru iz Građanskog odgoja i obrazovanja na kojoj je njihov projekt pohvaljen od strane prosudbenog povjerenstva. Na projektu je radilo više učenika, ali na Državnoj smotri projekt su predstavljale Ida Ivek, Maja Sabol, Alba Elezović i Silvija Jelačić.

Gimnazijalci odlični i u sportu

Gimnazijalci su i ove školske godine sudjelovali na Državnom prvenstvu ŠŠD-a srednjih škola održanom u Poreču od 1. do 3. svibnja i ostvarili odlične rezultate. Uz 90 ekipa i 788 natjecatelja, sudjelovale su badmintonašice, rukometašice i košarkaši. Sve tri ekipe Gimnazije Čakovec osvojile su odlično 3. mjesto te tako pokazale da je gimnazijski ŠŠD opravdano među najboljima u Hrvatskoj.

Badimtonašice Luciju Zadravec, Jelenu Novak, Tonku Hranilović i Paulu Horvat vodio je profesor Robert Siladi. Rukometašice je vodila profesorica Suzana Trupković, a ekipu su činile Anja Žvorc, Ela Horvat, Lana Posavec, Ines Horvat, Tea Tompoš, Klara Vinković, Stela Posavec, Paula Posavec, Ira Resman, Hana Laptoš, Snježana Kodba, Eva Zimprich, Petra Sinković i Klara Kolarić.

Brončani košarkaši su: Petar Glumac, Jakob Vrus, Patrik Jambrović, Luka Keresteš, Luka Momčilović, Dario Gašparić, Luka Franin, Ivan Golik, Damjan Miko, Matko Lončarić, Armando Kanižaj i Denis Novak, a vodio ih je trener Stjepan Novak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije