Projekt: Srednji vijek, vitezovi i dvorci, put oko svijeta u dva sata

U subotu 11. svibnja učenici povijesne i njemačke grupe naše škole u pratnji učiteljica: Valentine Bogdan, Monike Turk, Petre Novinščak, Anđelke Klemenčić i školske knjižničarke Ane Špoljarić posjetili su Klagenfurt am Wörthersee i Affenberg.

Ovaj edukativni izlet dio je projekta koji oni provode u svojim grupama pod nazivom Srednji vijek, vitezovi i dvorci.  Iako nam vrijeme nije išlo na ruku, u veselom raspoloženju krenuli smo na put u pet sati ujutro u pratnji odličnog vodiča Tihomira Goluba koji nam je izlet učinio još zanimljivijim. Prva  destinacija bila nam je Affenberg.

Kad smo čuli da ćemo šetati među majmunima, nije nam baš bilo svejedno, ali zvučalo je primamljivo. Vrsta majmuna koji se tamo nalaze su Japanski makaki. Čim smo ušli u pratnji lokalnog vodiča, jedan nas je majmun odmah dočekao i razbio naš strah. Vidjeli smo da su zapravo jako zaigrani i nestašni, vole slobodu i vole  se pokazivati ljudima, ali traže poštivanje pravila i onda sve funkcionira. Prošetali smo među majmunima, vidjeli kako vješto barataju stvarima kad traže hranu, vidjeli smo malog majmunčića koji je bio jako sladak…

Drugo odredište bio nam je Minimundus. Tamo smo u dva sata obišli sve najznačajnije građevine na svijetu koje su napravljene u omjeru 1:25. Iz naše domovine Hrvatske tamo smo vidjeli svjetionik Porer koji se nalazi kraj Pule.

Treba istaknuti da su materijali od kojih su građene te građevine identični materijalima kojima su građene one u stvarnoj veličini  pa je zbog toga i gradnja tih građevina jako skupa i dugotrajna. Osjećali smo se kao izvan svog vremena jer nas je svaki korak vodio u novo vremensko razdoblje i novu državu. Bilo je jako zanimljivo obići svijet u dva sata, a potom se vratiti u stvarnost.  Na kraju smo razgledali i centar Klagenfurta, nešto malo vremena imali slobodno pa se sretno vratili svojim kućama prepuni dojmova. (Ana Špoljarić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije