Dobre vijesti iz OŠ Donji Kraljevec

U OŠ Podturen u petak 3. svibnja održano je Županijsko natjecanje “Sigurno u prometu”. Osnovnu školu Donji Kraljevec predstavljali su učenici Jana Kovač, Hugo Jurčec, Lovro Horvat i Gabrijela Kovač, a pripremila ih je mentorica Nevenka Reif.

Ekipa škole bila je vrlo uspješna i osvojila ekipno prvo mjesto. Jana Kovač, učenica 6. razreda osvojila je prvo mjesto među djevojčicama, Hugo Jurčec iz 5. razreda osvojio je prvo mjesto među dječacima. Jana i Hugo bit će dio ekipe koja će se natjecati na državnom natjecanju u Zadru i predstavljati Međimursku županiju.


Škola dobiva status Međunarodne Eko-škole i Zelenu zastavu

U petak 10. svibnja OŠ Donji Kraljevec u Zagrebu dobiva potvrdu statusa Međunarodne Eko-škole i Zelenu zastavu.  Na svečanosti u dvorani restorana “Globus” na Zagrebačkom velesajmu nastupit će i plesna skupina škole. Izvrsna koreografija “Buđenje proljeća” koju je osmislila učiteljica Tanja Petković oduševila je na nedavno održanom projektnom eko-danu i zaslužila je da ju vidi šira publika. Na svečanost su pozvani i kumovi škole – predstavnici poduzeća Tehnix i Ferokotao te načelnik Općine Donji Kraljevec.

Smotra građanskog odgoja

Ove godine OŠ Donji Kraljevec po prvi puta se uključila u Smotru projekata građanskog odgoja. Županijska smotra održana je u Čakovcu i na njoj su učenice Vivien Gudlin, Ema Miščin, Marija Žokalj i Gloria Kovač vrlo uspješno predstavile projekt “108”. Projekt se bavi problemom opadanja broja učenika u OŠ Donji Kraljevec, a osmišljen je u sklopu obilježavanja 160-te obljetnice školstva u Donjem Kraljevcu.

Kvaliteta izrade i prezentiranja projekta prepoznata je i na državnoj razini pa su učenice sa svojom mentoricom Dubravkom Horvat pozvane da prezentiraju svoj rad i na državnoj smotri u Zagrebu 20. svibnja.

Škola  se i ove godine uključuje u natjecanje u  prikupljanju papira “Zeleni korak”. Akcija se planira u svibnju, a sve mještane pozivaju da pripreme otpadni papir i da ga dopreme u školu u vrijeme koje će naknadno objaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije