Prvo regionalno natjecanje Modelarske lige održano u OŠ Ivanovec

U subotu 27. travnja Osnovna škola Ivanovec bila je domaćin prvom regionalnom natjecanju Modelarske lige pod nazivom “Danas mali sutra veliki majstor”. Evo što nam je o natjecanju rekao domaćin i predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije, učitelj Željko Medved: “Na natjecanju je sudjelovala 31 ekipa i to iz Koprivničko – križevačke  županije (3), Krapinsko – zagorske (1), Međimurske (20) i Varaždinske (7). Zadatak za učenike bio je izraditi držača za sol i papar.

Uz natjecanje kao popratne aktivnosti za učenike i mentore organizirano je razgledavanje Muzeja – zbirke starih aparata, uređaja i strojeva uz stručno vodstvo Josipa Baloga, vlasnika velikog broja izloženih eksponata i druženje s članovima Oldtimer kluba “Međimurje”. Prikazano je 30 oldtimer vozila.

Zainteresirane učenike su članovi kluba vozili u svojim vozilima. Članovi lokalne Aviomodelarske sekcije izložili su 30 zrakoplovnih, brodo i auto modela, te omogućili učenicima škole domaćina da sami izrade najjednostavnije zrakoplovne modele. Gostima i posjetiteljima natjecanja prikazan je rad UNIMAT strojeva.” Zbivanja na i oko natjecanja popratili su članovi Fotokino kluba “Ivanovec”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije