Gospodarska škola Čakovec na 16. državnom natjecanju iz područja tekstila

U Vinkovcima je od 10. do 12. travnja 2013. održano 16. državno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola iz područja tekstila “Dani odjeće 2013.” Temeljni je cilj ovog natjecanja pokazati stručno znanje, vještine i sposobnosti učenika kao i predani rad njihovih mentora te promovirati tekstilnu struku.

Naše su se učenice natjecale u dvije discipline: modna kolekcija krojača i izrada odjevnog predmeta. Tema prve discipline bila je Ornamentika vinkovačkog Oriona. Predstavljena su četri modela koji odgovaraju ukusu suvremenog odjevanja, stilski su jedinstveni i modno aktualni, a povezani su zajedničkim elementima vinkovačkog Oriona. Učenica 3. KPK razreda Ivana Mikulić, pod mentorstvom profesorice Jadranke Prošev, ovom je kolekcijom osvojila četvrto mjesto.

U drugoj disciplini natjecala se učenica 3. KPK razreda Marija Dokleja. Samostalno je izrađivala odjevni predmet suknju prema tehničkim karakteristikama modela kojeg su dobili na  natjecanju i  osvojila je 9. mjesto. Njezin rad pratio je mentor, profesor Zlatko Serec.

>>> Pogledajte i prezentaciju rada naših učenica. Prezentaciju je izradio Leonard Posavec, učenik 3. KPK, smjer: pismoslikar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije