Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
I. I III. OŠ ČAKOVEC U MAĐARSKOJ 'Novi Zrin na Muri u svjetlu najnovijih istraživanja'
III. OŠ Čakovec

ĐAČKA KONFERENCIJA

I. I III. OŠ ČAKOVEC U MAĐARSKOJ 'Novi Zrin na Muri u svjetlu najnovijih istraživanja'

Nastavlja se suradnja s Osnovnom školom Nikola Zrinski u Murakeresztúru

Đačka konferencija „Novi Zrin na Muri u svjetlu najnovijih istraživanja“, na kojoj je predstavljen prijevod knjige Utvrda Novi Zrin na Muri na mađarski jezik, održana je u četvrtak, 24. studenoga 2022. u OŠ Nikola Zrinski u Murakeresztúru u Republici Mađarskoj.

Đačka konferencija u Mađarskoj Fotogalerija

Na konferenciji su uz mađarske i hrvatske autore spomenute knjige te učenike iz škole domaćina, sudjelovale i učenice I. i III. OŠ Čakovec. Učenice I. OŠ Čakovec Bela Veronika Lovrenčić i Franka Strnad predstavile su temu „Očuvanje tradicije Zrinskih u Čakovcu“. U njihovoj pratnji bio je mentor Siniša Stričak.

Učenice Larisa Logožar, Luna Križaić, Nola Radek i Bruna Bodulica kao predstavnice III. OŠ Čakovec izložile su temu „Životopisi autora knjige Utvrda Novi Zrin na Muri: Dragutina Feletara, Petra Feletara i Hrvoja Petrića“. U njihovoj pratnji bili su ravnateljica Nataša Hajdinjak i mentor Dražen Ružić.

Nakon predstavljanja projekata koje su pripremili učenici hrvatskih i mađarskih osnovnih škola, svi su posjetitelji i uzvanici dobili prigodu sudjelovati u svečanom tradicionalnom činu primanja učenika osmih razreda  OŠ Nikola Zrinski u njihovu đačku Zrinsku gardu. 

Predstavnici OŠ Nikola Zrinski te I. i III. OŠ Čakovec,  predstavnici Zrinske garde Čakovec, autori knjige Utvrda Novi Zrin na Muri i drugi uzvanici  na kraju su položili vijence na mjestu na kojem je prema pretpostavkama istraživača bila sagrađena utvrda Novi Zrin.

Najnovije

Reci što misliš!