Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
SJAJNO ISKUSTVO Pet učenica zanimanja frizer na praktičnoj nastavi u Makedoniji
Nives Kocijan

GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC

SJAJNO ISKUSTVO Pet učenica zanimanja frizer na praktičnoj nastavi u Makedoniji

Kroz dvotjednu mobilnost učenice su praktično uvježbavale modernizirane tehnike friziranja, bojenja kose te večernju šminku

Pet učenica završnog razreda zanimanja frizer Gospodarske škole Čakovec u vremenu od 3. do 17. travnja u sklopu projekta 'Take every chance' praktičnu nastavu obavljalo je u PCSO Akademiji Leontić u Skopju. Kroz dvotjednu mobilnost učenice su praktično uvježbavale modernizirane tehnike friziranja, bojenja kose te večernju šminku.

Učile su kako pripremiti različite modele za javni nastup u kazalištu i na televiziji. Obzirom da su iz tih područja već imale dovoljno iskustva sve zadaće uspješno su realizirale. Pratnja učenicima na mobilnosti bila je Nives Kocijan, strukovni projektni asistent.

SJAJNO ISKUSTVO Pet učenica zanimanja frizer na praktičnoj nastavi u Makedoniji Fotogalerija

U slobodno vrijeme razgledale su Staru čaršiju, Kameni most, glavni trg Ploštad, tvrđavu Kale, posjetile Muzej makedonske borbe i dramsko kazalište, fakultet za likovnu umjetnost i spomen kuću Majke Tereze. Oduševio ih je kanjon Matka i planina Vodno. Uz obalu Vardara uživale su degustirajući specijalitete makedonske kuhinje.

U završnom dijelu u sklopu diseminacije i evaluacije projekta učenice su se zajedno sa svojom mentoricom predstavile avangardnim frizurama slobodnog stila. Sa direktoricom Akademije Vaskom Leontić razgovaralo se o mogućnostima daljnje suradnje.

Najnovije

Reci što misliš!