Igraonica i predavanje u Umjetničkoj školi

Igraonica i predavanje u Umjetničkoj školi

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić iz Čakovca u četvrtak 11. travnja organizira radionicu i predavanje. Radionica pod nazivom  Glazbeniče, ne ljuti se započinje u 16 sati. Svima zainteresiranima pokazat će se igra Glazbeniče, ne ljuti se, pedagoška dosjetka koja pomaže usvajanju gradiva vezanoga za notne vrijednosti i tonski sustav.

Od 17 do 18.30 sati održat će se predavanje na temu Što je teorija glazbe i čemu služi? Odgovor na postavljena pitanja dat će se skladanjem glazbenoga djela pred slušateljima, na temelju općega znanja o ljestvicama, akordima i glazbenoj formi. 

Predavanje je model sjedinjavanja glazbenih znanja i vještina koje stječu na raznim predmetima u glazbenoj školi, uz isticanje povezanosti teorije i prakse, a uz glazbu s nosača zvuka traje oko 90 minuta. Predavač je Tihomir Petrović, prof. , osnivač i predsjednik Hrvatskoga društva glazbenih teoretičara. 

Uz predavanje će se vrlo krtko predstaviti Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara, čijim članom možete odmah i postati, a predstavit će se i sva postignuća Društva te izdanja iz biblioteke Društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije