Dojmovi s državnog

Dojmovi s državnog

Patrik Borković, uskoro tehničar za računalstvo, rekao nam je nešto o svom iskustvu i iznio dojmove s ovogodišnjeg državnog natjecanja INFOkup u Primoštenu na kojem je osvojio drugo mjesto u kategoriji razvoj softvera.


– Natjecanje se održalo se od 17. do 20. ožujka, s time da smo se prvi dan smjestili u hotelske sobe i svečano je otvoreno natjecanje, a zadnji dan podijeljene su nagrade i natjecanje je svečano zatvoreno. Organizacija je u kategorijama algoritmi i osnove informatike bila odlična, dok je u kategoriji razvoj softvera bilo problema s internetom, ali je domišljatost samih natjecatelja i to spasila. Nadam se da će se sljedeće godine, s povratkom Hrvatskog saveza informatičara, situacija popraviti i da se takvi problemi neće javljati. Spomenut ću da je ove godine konkurencija u svim kategorijama bila žešća nego ikad!


Čestitam svim natjecateljima koji su ostvarili dobar plasman, ali i ostalima koji su među najboljima u državi. Smatram da je INFOkup kao takav na dobrom putu da proširi svoje kapacitete i time još više motivira sve talentirane učenike u Hrvatskoj.
(Patrik Borković, 4.ET3)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije