“Medvjedi” oduševili osnovnoškolce u Macincu

“Medvjedi” oduševili osnovnoškolce u Macincu

Hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak Domen Vedlin, Ivan Šijan, Gal Koren, najbolji igrač EBEL lige Brandon Buck, Curtis Fraser te pomoćni trener prve momčadi Ivo Ratej ml. posjetili su danas Osnovnu školu dr. Ivana Novaka u Macincu gdje su se družili s učenicima viših razreda i njihovim učiteljima. Popularni zagrebački “Medvjedi” učenicima su objasnili pravila ledenog sporta i demonstrirali neke hokejaške trikove koje uspješno primjenjuju u srazu s protivničkim momčadima.

Posjetom školi hokejaši su željeli učenicima prenijeti važnost bavljenja sportom i poticanja timskog duha u kojem se poštuju različitosti koje čine snagu svakog tima. Igrači Medveščaka ujedno su i sportski glasnogovornici UNICEF-ovog programa “Stop nasilju među djecom” koji je uspješno proveden i u Osnovnoj školi Dr. Ivana Novaka Macinec koja je prošle godine stekla status “Škole bez nasilja”.

Hokejaši su spremno odgovorili na sva dječja pitanja, te su naglasili važnost poštovanja i uvažavanja različitosti. Kapetan Brandon Buck tom je prilikom poručio: “Jedna od jačih strana našeg tima je činjenica da unatoč tome što dolazimo iz različitih zemalja, kada igramo zajedno, znamo da smo jedan tim u kojemu za svakoga od nas ima dovoljno mjesta. Prihvaćanje i uvažavanje različitosti, temeljne su vrijednosti kluba koje i danas naglašavamo u želji da svako dijete bude prihvaćeno i uključeno.

Škola Dr. Ivana Novaka Macinec je najveća škola u Međimurju po broju uključene romske djece. Više od tri četvrtine učenika su Romi. Školu polazi 433 učenika, a u sastavu škole djeluje i područna škola Gornji Hrašćan. Učenici dolaze iz okolnih mjesta Trnovec, Macinec, Črečan i Gornji Hrašćan.

Medveščakovcima se pridružila i UNICEF-ova voditeljica programa “Stop nasilju među djecom” Martina Tomić-Latinac, koja je tom prilikom pohvalila trud učitelja, stručnih suradnika i romskih pomagača zahvaljujući kojima je škola zasluženo dobila status “Škole bez nasilja”. To znači da je detaljno razradila i primijenila mjere prevencije od vršnjačkog nasilja ali i postupanja u slučaju da se nasilje među djecom ipak pojavi.

Na kraju ugodnog druženja, hokejaši su učenicima podijelili autograme i dres kao uspomenu, uz obećanje da će se vratiti. Možda baš školu u Macincu pohađa neka buduća sportska zvijezda, koja će u zagrebačkim hokejašima pronaći uzor i poticaj za bavljenje sportom.

“Medvjedi” su posjetili i obližnje romsko naselje Parag gdje su se upoznali s uvjetima života i problemima s kojima se suočavaju tamošnja djeca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije