Škola okrenuta budućnosti

Škola okrenuta budućnosti

Županijski prvak Patrik Borković uskoro među naboljim informatičarima Lijepe naše

Primošten će ove godine, od 17. do 20. ožujka ugostiti najinformatičare Lijepe naše. Među najboljim školarcima koji računalnim tehnologijama svima nama nastoje otvoriti nove horizonte i naš je Patrik Borković.

Maturant Tehničke škole Čakovec, uskoro tehničar za računalstvo, Patrik je plasman na državno natjecanje izborio osvojenim prvim mjestom u kategoriji razvoj softvera na nedavno održanom županijskom natjecanju Infokup. Njegov rad pod nazivom Teacher aplikacija je kojoj je prvenstvena namjena primjena u učionici, a nastavnicima uvelike pomaže u radu.

Putem te aplikacije nastavnici u realnom vremenu mogu vidjeti što učenici rade na svojim računalima – npr. nastavnik može svima ili odabranim učenicima uključiti ili isključiti korištenje interneta te upotrebu tipkovnice ili miša, a može im i dostaviti neku datoteku (ispit) ili je uzeti s njihovog računala. Aplikacija također omogućuje da se slika s računala nastavnika prenosi na učenička računala (ukoliko nema projektora, npr.) i sl.

Patrik je na aplikaciji radio oko godinu dana i to je razdoblje bilo ispunjeno konstantnim učenjem novih stvari u vezi programiranja, a u svemu ga je poučavao, vodio i pomagao mu njegov profesor, mentor Krešimir Kočiš, dipl. ing.

Da je Tehnička škola Čakovec škola okrenuta budućnosti potvrđuje i saznanje da svojim učenicima, koji su za to zainteresirani, omogućuje rad na projektima, učenje novih tehnologija te stjecanje dodatnih znanja koja nisu propisana nastavnim programom. (kk)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije