DOPISNI ČLAN AKADEMIJE

MEV ČAKOVEC Dekanu doc.dr.sc. Igoru Klopotanu uručena prestižna povelja MIANU

Zvijezda vodilja u odluci udruženja MIANU je upravo potreba za novim oblicima obrazovanja koji bi doprinijeli boljem obrazovanju stručnjaka spremnih za uključivanje u znanstvene izazove globalnog svijeta

Znanstveni opus doc.dr.sc. Igora Klopotana motiv je uručenja zaslužene Povelje o članstvu Međunarodne istraživačke akademije znanosti i umjetnosti – udruge znanstvenika, istraživača, inovatora, pronalazača, stvaratelja iz prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških, biomedicinskih, društveno-humanističkih, umjetničkih, ekoloških i sportskih područja znanosti.

Kako stoji na službenoj stranici Akademije, ista je osnovana s misijom postizanja ciljeva istraživanja u već spomenutim poljima znanosti, kulture i umjetnosti, a njezini su zadaci u području istraživačkih aktivnosti postavljeni kako bi omogućili primjenu rezultata istraživanja i udovoljili zahtjevima koje postavlja svjetsko tržišno gospodarstvo u svrhu poboljšanja životnog standarda ljudi na globalnoj razini.

Akademija je nevladina i nestranačka organizacija, a svoju društvenu djelatnost ostvaruje kroz međunarodnu znanstveno-stručnu suradnju. Članovi MIANU su znanstvenici iz država jugoistočne Europe, Kube, Gruzije, Kine, Velike Britanije, Rusije, Egipta, Bugarske, Češke, Slovačke, Sirije, Brazila, Turske i drugih.

Čestitamo dekanu Klopotanu na vrijednom priznanju!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije