Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
BRAVO ZA OPĆINU GORIČAN! Svakom učeniku po 200 kuna za početak školske godine
Općina Goričan

OLAKŠANJE ZA RODITELJE

BRAVO ZA OPĆINU GORIČAN! Svakom učeniku po 200 kuna za početak školske godine

Uz novu sporstku dvoranu i obnovljenu osnovnu školu, svakom učeniku osnovne i srednjih škola po 200 kuna

Unatoč tome što je ovo period nove (ne)normale situacije, život žitelja Goričana se i dalje razvija i radi se na podizanju kvalitete života u duhu održivog razvoja. Tu su uključeni svi stanovnici sa svojim idejama i na taj način gradimo zajedničku zdravu organizacijsku kulturu cijele općine. U ovom pogledu je najbitnije pobrinuti se za cijelo naselje, no naglasak je uvijek na našim najmlađima jer su upravo oni nositelji ovog novog doba.

Općina Goričan u suradnji sa Međimurskom županijom, svake godine višemilijunskim ulaganjima dokazuje važnost za osiguravanje kvalitetnog obrazovanja mladih.

Čelni ljudi Općine na čelu sa načelnikom Marijom Moharićem, osigurali su učenicima, u prvom redu, dugo očekivanu, novu sportsku dvoranu, zatim je ove godine završena i obnova škole koja je podrazumijevala energetsku obnovu, uređenje krovišta i kotlovnice. Ovo su potezi koji osiguravaju primarne potrebe učenika, i daje školskom obrazovnom sustavu temelje za izgrađivanje upravo onih kompetencija, vještina i znanja koji su učenicima potrebni za budućnost.

Početak školske godine je počeo, a obilježavaju ga mjere fizičke distanciranosti. Kako bi se održala važnost socijalne povezanosti Općina Goričan će svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja općine Goričan pomoći u nabavci radnih bilježnica, likovnih mapa i ostalog potrebnog školskog pribora u iznosu od 200,00 kuna a nastaviti će i sa financiranjem toplog obroka za svu djecu.

Prvih dana škole učenici OŠ Goričan će u školi dobiti zahtjev za sufinanciranje troškova nabave radnih bilježnica i ostalog školskog pribora te će ga roditelji popunjenog dostaviti u općinu Goričan.

Učenici koji pohađaju srednje škole obrasce mogu podići u općini Goričan te popunjene natrag predati u općinu uz predočenje potvrde o polasku srednje škole.

Pozivaju se roditelji da podnesu zahtjeve i potrebnu dokumentaciju do 14. rujna 2020. godine.

Sve ostale informacije mogu se dobiti u prostorijama općine Goričan, svakog radnog dana u vremenu od 07.00 do 15.00 sati.

Novo (ne)normalno će postati novo normalno, a školarci Općine Goričan će kreativno razvijati cijeli kraj u skladu s održivim razvojem.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!