OŠ Pribislavec u projektu “I ja želim osjetiti radost”

OŠ Pribislavec je za ovaj Božić osmislila projekt “I ja želim osjetiti radost”, a voditeljica je bila vjeroučiteljica Miroslava Novak. Cilj projekta je bio da učenici od 1. do 4. razreda daruju očuvane igračke, slikovnice i slične stvari, koje im više nisu potrebne, a mnogo bi značile i razveselile djecu koja su slabijeg imovnog stanja, bez roditelja ili žive u domu.

Akcija je bilo vrlo uspješna, a djeca su bila jako radosna što mogu pomoći nekom njihovom vršnjaku i uljepšati mu obiteljski blagdan Božić. Sakupili su 160 komada igračaka što su odnijeli Caritasu Varaždinske biskupije. Primio ih je ravnatelj Ante Šola koji je zahvalio predstavnicima učenika što su darovali igračke i poklonili ih upravo djeci.

Ovo veliko i humanitarno djelo ostat će djeci u lijepom sjećanju, a njihove duše biti će obasjane toplinom i mirom jer su upravo pomogli najpotrebnijima. Jer, dobro se uvijek dobrim vrati.

Božićna radionica

U subotu, 15. prosinca u župnoj dvorani u Pribislavcu baš kao i svake godine održana je kreativna Božićna radionica. No ove godine, broj učenika od 1.do 8. razreda organizatora je pozitivno iznenadio. Oko osamdesetak  učenika svojim marljivim i spretnim rukama primilo se posla i osmislivši razne prigodne čestitke i ukrase za bor.

U dvorani je bilo veselo i sve što se izradilo rađeno je sa srcem. Župnik Tomislav Kos pripremio je grickalice i sokove za sve marljive kreativce. Sve što se izradilo biti će izloženo u nedjelju poslije mise, a vjernici mogu dati dobrovoljni prilog koji će kasnije ići za potrebe Caritasa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije