Nove tehnologije u suvremenom okružju

Tehnička škola Čakovec svake školske godine u granicama svojih mogućnosti nastoji unaprijediti obrazovni proces i na taj način učenicima omogućiti što kvalitetnije obrazovanje, u skladu sa suvremenim standardima.

Kako bi se pratila znanja iz novih tehnologija, ukazala se potreba za proširenjem laboratorija za automatizaciju u kojem će se na postojećoj i novoj opremi provoditi vježbe iz mjerenja mehaničkih svojstava materijala, senzorike, upravljanja i regulacije te pneumatike i hidraulike.

Kvalitetan kadar tehničara može se osposobiti integriranim dualnim sustavom s 50% praktičnog rada u praktikumima na modernoj (didaktičkoj) opremi, što je već godinama obveza i praksa u obrazovnom sustavu Europe, a unatrag nekoliko godina provodi se u Tehničkoj školi Čakovec.

Veliki dio vremena u obrazovnom procesu posvećen je “aktivnom učenju” putem praktičnog rada. Građa modernih strojeva, naprava i uređaja te primjena novih materijala zahtijeva široka znanja iz različitih područja. U cilju razvoja sposobnosti primjene naučenog u konkretnoj životnoj situaciji, u laboratoriju će učenici povezivati teoretska i praktična znanja iz područja strojarstva, informatike i elektrotehnike. Takav profil tehničara, okrenut k budućnosti, jedan je od najboljih izbora kako u ovim vremenima krize pripremiti učenika za zaposlenje ili nastavak školovanja. (zl)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije