NATJECANJE U INFORMATICI

HONI Uspjeh mladih međimurskih informatičara: Osvojili čak pet prvih mjesta u državi!

Naši natjecatelji postigli su izvanredan uspjeh osvojivši čak pet prvih, tri druga i jedno treće mjesto u državi

U subotu, 16. studenog s početkom u 9:15 sati, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM), polaznici Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, ujedno članovi udruga Mladih informatičara Strahoninca (MIS) i Međimurskog informatičkog kluba Čakovec (MIK), sudjelovali su na 2. kolu Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici (HONI), kažu iz udruga MIS i MIK.

Natjecanje se protezalo kroz puna tri sata u kojem su natjecatelji, osnovnoškolci i srednjoškolci, imali na raspolaganju riješiti sedam zadataka. Zadaci su stupnjevani po težini, a rangiranje se u konačnici provodi po razredima.

Rješavali su se zadaci problemskog tipa za koje natjecatelji moraju osmisliti što kvalitetniji algoritam, kojeg programiraju u jednom od programskih jezika, u Pythonu ili C++u. Iznimno zahtjevni zadaci mladim natjecateljima su izazov koji ne propuštaju. Štoviše, s nestrpljenjem iščekuju svako novo kolo. Zahtjevnost zadataka je iznimna te je nedvojbeno ovo jedno od najtežih, ali i najpriznatijih, informatičkih natjecanja.

Naši natjecatelji ovaj puta su postigli izvanredan uspjeh osvojivši čak pet prvih, tri druga i jedno treće mjesto u državi. Ostali rezultati nalaze se na stranicama Hrvatskog saveza informatičara.

Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije dokazano je mjesto stvaranja budućih vrsnih IT znalaca, pa stoga ni ne čudi da nam se sve više renomiranih IT tvrtki javlja s ciljem potpore našeg rada. Potpora Međimurske županije u Centar izvrsnosti informatike, kojom polaznicima osigurava besplatno sudjelovanje, zasigurno je ulaganje koje će se višestruko isplatiti u budućnosti.

Osim toga, Međimurje je već dulje vremena, temeljem rada udruga MIS i MIK, prepoznato kao okruženje koje ulaže u razvoj izvrsnosti djece i mladih na polju novih tehnologija, koje su već sada neizostavan dio razvoja svakog naprednog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije