OTKRIT ĆE TAJNU SVOG USPJEHA

U ZAGREBU Nagrađivana učenica Tina Čatlaić iz Čakovca govorit će na konferenciji ‘Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska’

Na petoj konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", 15. studenog na Zagrebačkom Velesajmu, nagrađivani hrvatski učenici otkrit će publici tajne svojih uspjeha, zahvaljujući kojima su osvojili brojne medalje

Mislim da svatko može ostvariti svoj cilj ako se dovoljno trudi i radi u tom smjeru. Suvremenom društvu je potrebna ravnoteža između kulturnog, umjetničkog, jezičnog i prirodnog, ispričala je studentica Tina Čatlaić (18) iz Čakovca za 24sata.

Nedavno je upisala studij anglistike i kroatistike na zagrebačkom Filozofskom fakultetu kao najuspješnija maturantica. Naime, na ovogodišnjoj državnoj maturi, Tina je ostvarila najbolji rezultat na ispitu iz hrvatskog jezika. Riješila ga je stopostotnom točnošću, a osim toga, može se pohvaliti i titulom najučenice u svojoj bivšoj Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu. Od sedmog razreda osnovne škole Tina je išla na državna natjecanja iz hrvatskog jezika na kojima je čak tri puta osvojila prvo i drugo mjesto. 

Uz Tinu, u našem se obrazovnom sustavu istaknuo i Marko Drozdek (15), “svježi” srednjoškolac riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića. On se ovog ljeta na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Bjelorusiji okitio zlatom, a može se pohvaliti i titulom sportaša godine. Judom se aktivno bavi već 10 godina. 

Zvonimir Mlinarić (22) student je Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na brojnim državnim natjecanjima, a kao maturant kvalificirao se na Međunarodnu kemijsku olimpijadu gdje je osvojio brončanu medalju. Dobitnik je i Rektorove nagrade za znanstveni rad “Sinteza i karakterizacija mnogih hibridnih derivata primakina i vorinostata”. 

Tina, Marko i Zvonimir samo su neki od hrvatskih nagrađivanih učenika koji će 15. studenog na konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” publici pokušati približiti svoj način rada i objasniti na koji oni način svojim znanjem mijenjaju svijet i okolinu. U petnaestminutnom razgovoru naziva “Kako znanjem mijenjamo svoj svijet”, nagrađivani će učenici pričati o vlastitim postignućima, odricanjima i znanjima koji su ih doveli do tamo te podijeliti svoje daljnje karijerne planove. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije