Gospodarska škola Čakovec: Proizvodi učeničke zadruge oduševili Engleze

Učenici hrvatskih srednjih škola, koji su sudjelovali na Državnoj smotri učeničkih zadruga u Primoštenu, dobili su priliku otputovati u Manchester na Svjetsko okupljanje zadruga. Gospodarsku školu Čakovec predstavljala je Barbara Fučec, učenica 4. PT razreda.

Na putovanje su krenuli 31. listopada 2012. godine u pratnji Blanke Horvat, tajnice Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, i Silvane Šebalj Mačkić, učiteljice iz OŠ “Petar Zrinski” Čabar. Sudionike je odmah dočekao radni zadatak: razgledati što ostale zadruge predstavljaju, skupiti pečate i tražiti odgovore na pitanja iz putovnice “Where in the world”.

Ovim zadatkom učenici su upoznali ljude iz cijeloga svijeta, kao i kreativne proizvode koje izrađuju. Najvažniji zadatak bio je osmišljavanje štanda kako bi privukli što više posjetitelja i kupaca te prezentirali proizvode. Posjetitelje je najviše privlačila torbica u obliku kućice i različiti predmeti od lavande.

Zahvaljujući sudjelovanju u ovom projektu uspješno je predstavljena Gospodarska škola Čakovec, učenici su upoznali nove prijatelje, proširili znanja i iskustva, razvili su prezentacijske i komunikacijske vještine i stekli samopouzdanje. Stoga, svim školama preporučamo uključivanje  učenika u slične projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije